cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El Govern acorda la redacció del pla sociosanitari de les Illes Balears

Estaràs anuncia que el projecte es posarà en marxa en un any

El Govern de les Illes Balears ha posat en marxa una comissió formada per les conselleries de Salut, Treball i Presidència per elaborar, juntament amb experts en la matèria, el que serà el futur pla sociosanitari de les Illes Balears. Així ho anuncià ahir la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, després de la reunió de la Comissió Interdepartamental d'Afers Sociosanitàris, que configuren representants de les diferents conselleries.

Estaràs indicà que el projecte preveu dues parts: un avantprojecte que previsiblement estarà acabat d'aquí a sis mesos i el projecte definitiu, que es tancarà a final d'any. Segons la vicepresidenta, l'elaboració d'aquest pla anirà més enllà que la proposta efectuada pel pacte d'esquerres, que definí com a «declaracó d'intencions» i descripció teòrica de la situació sociosanitària de les Balears, mentre que, per Estaràs, «un document d'aquestes característiques ha de ser una eina d'execució».

Aquest nou pla suposarà una territorialització de les necessitats de cada col·lectiu. Es treballarà a través dels consorcis que es crearen amb els consells de Mallorca i Eivissa i que properament es constituirà a l'illa de Menorca, per determinar les necessitats d'infraestructures sociosanitàries.

A més, durant la reunió també s'acordà fer seguiment de les múltiples demandes que arriben pel que fa a la cessió de locals a diferents col·lectius i que s'estudiaran amb la col·laboració de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), que posarà a disposició d'aquestes agrupacions immobles a baix lloguer.

En aquest sentit, Estaràs recordà la cessió que recentment es va fer a associacions com Amadiba o la d'Esclerosi Múltiple, i anuncià un futur acord amb l'associació Gira-sol de suport als esquizofrènics. Un altre dels acords adoptats va ser la creació d'una unitat de suport psicosocial als familiars de les persones discapacitades. La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, destacà que el més important d'aquest pla és que es pugui executar i que doni indicacions de com s'ha d'actuar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris