cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

La Junta Avaluadora de Català invalida l'aprovat general

Melià cercarà personal amb «competència lingüística acreditada» per corregir els exàmens

79886

Melià va presidir el ple de la Junta Avaluadora de Català.

El ple de la Junta Avaluadora de Català (JAC), reunit ahir de manera extraordinària, va decidir no acceptar l'aprovat general amb qualificació màxima anunciat pels examinadors en les proves realitzades el diumenge 18 de gener a Palma per a l'obtenció del nivell C de català (nivell mitjà). Les proves escrites es tornaran a revisar per personal qualificat, «amb competència lingüística acreditada», i posteriorment s'examinarà de l'àrea oral.

Els examinadors van concedir, ara fa poc més d'una setmana, un aprovat general als aspirants al nivell C de català que es presentaren a Palma com a protesta contra les mesures lingüístiques anunciades pel Govern balear, entre les quals es troba la d'equiparar els coneixements de català dels alumnes que han acabat quart d'ESO amb els del nivell C.

En el ple extraordinari d'ahir, la Junta Avaluadora de Català va donar un vot de confiança al seu president -el director general de Política Lingüística, Miquel Melià- i als vocals de la secretaria d'aquest organisme per seleccionar personal col·laborador amb competència lingüística acreditada -fins ara eren llicenciats en filologia catalana- per corregir les proves escrites i orals de tots els nivells.

Segons membres d'aquest organisme, que ahir participaren en el ple extraordinari, serà la direcció general de Política Lingüística la que haurà de cercar aquest personal, després que hagi prescindit dels serveis dels col·laboradors, llicenciats en filologia catalana, que examinaven i corregien les proves de català.

La Junta Avaluadora de Català és un organisme col·legial adscrit a la Direcció General de Política Lingüística del Govern, que està integrada per diverses conselleries de l'Executiu, els consells insulars, la Universitat de les Illes Balears, l'Obra Cultural Balear, l'Ajuntament de Palma i l'Escola Municipal de Mallorquí de l'Ajuntament de Manacor.

Per altra banda, la JAC acceptà les qualificacions atorgades a les proves del certificat C que el passat 18 de gener es portaren a terme a Manacor, Menorca, Eivissa i Formentera, on no es registraren anomalies. Finalment, també s'ha acordat convocar els examinands d'Eivissa per tal que el proper 22 de febrer puguin realitzar les proves dels certificats B (elemental) i E (específic), que no es varen poder efectuar el passat diumenge dia 25 perquè els ajudants d'aula van decidir a darrera hora no col·laborar amb el Govern.

A part d'aquests acords, el ple de la Junta no va modificar el calendari previst i haurà de publicar les notes dels 6.500 matriculats el proper 3 de març, tal com s'hi havia compromès abans dels incidents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris