nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El desdoblament de la carretera de Manacor deixa el nucli aïllat

La Sala hi presentarà al·legacions perquè s'eliminen els accessos directes

El projecte de desdoblament de la carretera de Manacor deixa aïllat el nucli urbà de Vilafranca, ja que elimina l'accés des de Manacor i converteix en indirecte el de l'entrada des de Palma. L'equip de govern del PSM sol·licitarà al Consell de Mallorca que el projecte mantingui els dos accessos directes actuals tant des de Palma com des de la capital del Llevant. El batle de Vilafranca, Jaume Sansó, va aclarir ahir que el projecte presentat elimina l'accés des de Manacor i l'arribada i sortida des de Palma restarà indirecta mitjançant un sistema de rotondes des de la cruïlla de Sant Joan.

L'obertura de la ronda de Vilafranca va provocar queixes dels comerciants, que van denunciar pèrdues econòmiques pel desviament del trànsit. Ara, l'equip de govern considera que amb l'eliminació de l'accés des de Manacor aquesta situació empitjorarà. «El tancament de l'accés eliminaria de cop el 50 per cent dels clients potencials», apunten. A més justifiquen la seva sol·licitud en l'efecte negatiu que tindrà en el transport públic, ja que «el bus hauria de recórrer tres quilòmetres més per fer una única parada». Així mateix explica que els camions que actualment arriben des de Manacor haurien d'accedir al poble per la rotonda de Porreres, fet que «produirà un efecte negatiu en el nucli urbà».

Aquesta serà una de les al·legacions que presentarà la Sala al desdoblament de la C-715. A més, sol·licitarà que «es reparteixi, tant com sigui possible, el terreny a ocupar pel desdoblament a parts iguals entre nord i sud» i no tal com està en el projecte, que «o s agafa tot el terreny del nord o tot del sud». Per altra banda, la Sala exigirà que es garanteixi la correcta evacuació d'aigües pluvials i «es respectin i millorin les conduccions existents».

Per últim i sobretot després de l'experiència viscuda amb l'obertura de la ronda, en què moltes parcel·les quedaren aïllades, l'equip de govern reclamarà que es garanteixin les comunicacions entre els camins públics i cap finca no quedi incomunicada, tal com succeí amb aquell projecte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris