nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Fiol critica la intromissió de la UIB i obre una porta a la negociació

El conseller d'Educació i Cultura del Govern balear, Francesc Fiol, va criticar ahir les intromissions del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB en la política del Govern i l'acusà d'haver mantingut una actitud «imprudent i un punt histèrica» després de l'anunci, el passat dia 16, d'una sèrie de mesures en matèria educativa.

«Ens censuren fins a l'extrem d'anunciar mesures jurídiques contra nosaltres sense conèixer les propostes i mostrant-se excessivament gelosos de la seva responsabilitat», va destacar Fiol.

El conseller va explicar que l'esforç per impulsar les modalitats lingüístiques correspon a les autoritats socials i educatives, i no al Departament de Filologia Catalana. «El Departament ha de vetlar perquè els usos lingüístics siguin adequats científicament», va recalcar Fiol, qui en tot cas es va mostrar «disponible per parlar, col·laborar i negociar». «Mai no ens hi hem negam ni ens hi negarem», va assenyalar.

Fiol va assegurar no haver qüestionat «en cap cas» l'autoritat del Departament de Filologia Catalana en els assumptes «que són de la seva competència», encara que va recalcar que les mesures educatives anunciades no suposen cap intrusió. A més, va indicar que la Conselleria no està «obligada a escoltar i, menys encara, a tenir en compte l'opinió dels filòlegs en aquesta matèria».

En aquest sentit, recordà les crítiques de fa un mes per part del Departament de Filologia de la UIB, després de l'anunci de clausura de Somràdio. «Va ser una intromissió extemporània i fora de lloc que ni tan sols no prenguérem en consideració i que, sens dubte, no afectava les seves competències», digué.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris