nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

Un de cada quatre treballadors que és a l'atur a les Balears és estranger

La gran majoria dels afectats procedeixen de fora de la UE i de països no hispans

104474

Els estrangers són un dels col·lectius de les Balears més perjudicats per l'atur.

Obtenir el permís de residència o de treball no és garantia d'estabilitat per a un estranger. Aquest col·lectiu és un dels més perjudicats per la xacra de l'atur. Segons les darreres dades que té disponibles el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB), en plena temporada alta, més concretament en el mes de juliol, un de cada quatre treballadors desocupats que estaven inscrits a les oficines d'ocupació era estranger.

Aquesta proporció duplica de llarg la que li pertocaria, segons el pes que el col·lectiu té dins el total de treballadors. De fet, si els estrangers suposen prop d'un 25 per cent dels aturats registrats a les oficines de l'Institut estatal d'Ocupació (INEM) i del SOIB, «tan sols» representen entre un 10 i un 15 per cent dels treballadors. S'ha de tenir en compte que els estrangers que no tenen permís de residència o de treball ni estan registrats com a treballadors a la Seguretat Social ni es poden inscriure a les oficines d'ocupació com a aturats.

Dues terceres parts dels aturats estrangers són homes, principalment procedents de fora de la Unió Europea i, en la seva majoria, de països no hispanoparlants. De fet, només els marroquins suposen més del 25 per cent d'estrangers que estan aturats. Precisament, són aquests col·lectius els que troben, moltes vegades per raons culturals i lingüístiques, més entrebancs per integrar-se tant en la societat com en el mercat laboral.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris