nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

Més de 50.000 persones nascudes fora de l'Estat fan feina a les Illes

LL.L. Palma.
Durant la temporada alta, quan hi ha més gent fent feina, més de 50.000 estrangers fan feina a les Balears. El passat mes de juliol en total hi havia 52.486 ciutadans amb nacionalitat estrangera que estaven donats d'alta a la Seguretat Social. Aquest col·lectiu suposava prop del 12 per cent del nombre totat d'afiliats al règim estatal.

L'origen d'aquests treballadors es reparteix pràcticament a parts iguals entre procedents de la Unió Europea i de la resta del món.

En relació amb altres anys, durant el 2003 les Balears varen batre el seu rècord històric en afiliats estrangers donats d'alta a la Seguretat Social.

Igualment, les Illes encapçalen el llistat de comunitats autònomes pel que fa a la proporció de treballadors estrangers sobre el nombre total d'afiliats a la Seguretat Social.

D'una altra banda, s'ha de tenir en compte que segons els sindicats hi ha prop de 20.000 estrangers més, procedents de fora de la Unió Europea, que no tenen permís de residència o treball i que estan fent feina en l'economia submergida. Aquests es dediquen principalment a la construcció, hosteleria i altres serveis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris