cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Can Picafort demana ajuda a Muro per comprar els terrenys de la depuradora

Exigeix una compensació a canvi de continuar abocant l'aigua restant en el seu terme

L'Ajuntament de Santa Margalida exigeix al de Muro una compensació perquè la depuradora que ara comparteixen ambdós municipis, encara que molt aviat serà exclusivament murera, continua abocant les aigües restants al terme municipal de Santa Margalida, a tres pous de l'Anei de Son Real. El batle pedani de Can Picafort, Miquel Ordinas, va informar aquesta setmana que ara l'Ajuntament de Santa Margalida està negociant la compra d'uns terrenys per fer una nova depuradora al seu terme municipal, concretament devora el polígon de Can Picafort.

Encara que a la darrera legislatura el Govern balear es va comprometre a finançar els terrenys que havia de proposar-li l'Ajuntament per fer la depuradora, Ordinas diu que el nou equip de la Conselleria de Medi Ambient «no te intenció de pagar els terrenys, per la qual cosa creiem que és just que l'Ajuntament de Muro ens ajudi a adquirir-los, ja que seguiran utilitzant la xarxa d'aigües que ara compartim i que desemboca a l'Anei de Son Real, més tenint en compte que els terrenys de la depuradora de Muro els varen pagar en el seu moment els hotelers de Can Picafort».

Seria molt difícil que les aigües de la depuradora de Muro trobaran una sortida diferent a la que tenen ara ja que aquesta depuradora va ser edificada en el parc natural de s'Albufera.

El tinent de batle de l'Ajuntament de Muro, Onofre Plomer (PP), va explicar ahir que «entenc la postura del Ajuntament de Santa Margalida però l'Ajuntament de Muro no pot ni vol pagar uns terrenys per la depuradora de Can Picafort, aquest és un problema de l'Ibasan».

Onofre Plomer va confirmar que «l'Ibasan vol que ambdues depuradores comparteixin un mateix emissari» (lloc on s'aboquen les aigües restants), encara que creu que hi haurà una solució per la bona predisposició dels ajuntaments veïns.

Plomer va dir que la solució podria venir donada en cas que es construeixi un camp de golf en el seu terme, els propietaris d'aquest golf o fins i tot els hotelers de Muro podrien col·laborar en la compra dels terrenys i utilitzar l'aigua depurada per regar la gespa, ja que els hotelers de Can Picafort varen pagar els terrenys de la depuradora mancomunada d'ambdós municipis i que es troba a l'Albufera.

Onofre Plomer creu que hi haurà un bon enteniment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris