cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Expedienten una jutgessa de Palma per no dictar desenes de sentències

La magistrada, ara a Saragossa, tardava més d'un any a resoldre els casos


El Consell general del Poder Judicial ha expedientat una jutgessa de Mallorca, la darrera destinació de la qual a l'Illa fou el Jutjat Penal número 5 de Palma, per la situació caòtica en la qual es troba en aquests moments l'oficina judicial. L'expedient es deu al retard injustificat a dictar sentència dels casos que jutjava.

Fa poques setmanes, la jutgessa, Begoña Guarda Laso, fou traslladada a petició pròpia a un jutjat de Saragossa. Tanmateix, abandonà el jutjat de Palma sense resoldre els casos que tenia pendents. En aquests moments es té constància que encara no ha dictat sentència en més de 50 casos que ella mateixa jutjà.

Aquest no és el primer expedient que es tramita contra aquesta jutgessa. En la seva anterior destinació, que fou el tribunal de la Secció Quarta de l'Audiència de Palma, ja fou investigada per la inspecció del CGPJ pel retard que s'arribà a acumular al jutjat. La magistrada trigava una mitjana d'un any des de la data en la qual es feia la vista fins al moment de dictar sentencia. El problema es resolgué amb el suport de diversos jutges, que s'encarregaren de resoldre les apel·lacions que quedaven a la Sala. Aquesta situació s'ha repetit ara al Jutjat Penal número 5 de Palma, encara que en aquest cas la situació és molt pitjor, ja que ha de ser la jutgessa Begoña Guarda Laso que dicti la sentència de les vistes que ella ha celebrat.

Han estat molts els advocats que s'han queixat per escrit per l'excessiu temps que tardava aquesta jutgessa a dictar sentència. Els lletrats consideraven que era impossible que la jutgessa pogués recordar-se dels detalls, fet pel qual moltes de les sentències que dictava eren després anul·lades per l'Audiència.

Un dels casos més greus fou una condemna a un policia local de Palma per lesions en un judici en el que s'havia retirat els càrrecs contra l'agent. També l'Audiència ordenà a aquesta jutgessa que tornàs a dictar una altra sentència sobre el desallotjament d'un grup d'okupes perquè s'havia equivocat en els noms dels perjudicats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris