nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Més de 600 alumnes estrangers s'han matriculat entre setembre i novembre

El nombre total dels inscrits a les Illes Balears ja supera els 16.000 estudiants

El nombre d'alumnes estrangers a les aules illenques ha patit un notable increment durant els darrers anys i a data 30 de novembre la quantitat d'estudiants d'altres països s'ha situat en 16.017, 661 més respecte de les darreres dades oficials, fetes públiques per la Conselleria d'Educació i Cultura el 30 de setembre de l'any passat.

Per illes, Mallorca encapçala la llista quant al nombre d'incorporació de nous estrangers durant aquest període amb un total de 552, fet que situa l'Illa en 12.192 alumnes d'altres procedències.

A continuació, l'illa amb major presència de forans a les seves aules és Eivissa, amb 2.303, 63 infants més que el mes de setembre; mentre que Menorca n'acull 41 més, fins a arribar a un total de 1.439. Per últim es troba Formentera, amb 83, 5 més que el setembre.

Aquests 661 alumnes varien de lloc d'origen segons les illes de rebuda. Així, la nacionalitat amb major representació a Mallorca és la marroquina, seguida dels infants procedents de l'Equador o l'Argentina. A Menorca l'indret de procedència majoritari continua sent el Regne Unit, seguit de l'Equador i el Marroc. Pel que fa a Eivissa, la presència majoritària correspon a equatorians, seguits de persones provinents de l'Uruguai.

Segons el cicle al qual s'han inscrit aquests nous estudiants a Mallorca i a Menorca, la principal demanda es presenta a l'educació primària, mentre que a les pitiüses Eivissa i Formentera les noves incorporacions es comptabilitzen a l'educació infantil i secundària respectivament.

Així mateix, aquestes dades possiblement faran que les Balears se situïn en una de les primeres places de tot l'Estat espanyol pel que fa a estrangers escolaritzats, segons augurà el conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol. Per altra banda, i segons les darreres dades que s'han fetes públiques l'estiu passat per part del Ministeri d'Educació, les Illes Balears ocupaven el segon lloc després de Madrid, amb més d'un 9 per cent d'estudiants forans.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris