cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

L'Ajuntament té un any per expropiar Maristany i assegurar-ne la protecció

Fa deu anys que es revisà la normativa del terme per evitar que fos reserva urbana

99686

La zona humida de Maristany havia de ser regenerada amb doblers de l'ecotaxa, encara que l'actual Govern ho ha descartat.


A l'Ajuntament d'Alcúdia li queda un any per expropiar els terrenys de la zona humida de Maristany abans que els seus propietaris puguin exigir l'expropiació forçosa. Si no se'ls expropia podrien fins i tot demanar a l'Ajuntament que aquesta zona humida protegida torni a ser considerada reserva urbana, tal com va passar en altres municipis que no varen completar a temps les expropiacions que varen preveure a les seves normes.

L'Ajuntament va requalificar a les seves normes de 1995 els terrenys inclosos a la zona humida de Maristany i que sumen 25 hectàrees, de les quals tot just 7 mil metres quadrats són avui de la seva propietat. Passats deu anys des d'aquesta data, els propietaris que encara no hagin estat expropiats ho podran demanar per llei, tal com ha confirmat la tinent de batlia, Melchora Gómez (PSOE). Aquesta petició posaria l'Ajuntament en una situació econòmica difícil, perquè el Govern balear ha descartat l'adquisició i regeneració d'aquests terrenys, que es va presentar la darrera legislatura com un dels projectes a finançar amb l'ecotaxa.

Ha passat fins i tot un any d'ençà que un gran globus aerostàtic anunciàs que Maristany seria transformat en un parc mediambiental, fruit d'un conveni entre Ajuntament i Govern balear, que seria finançat íntegrament per la societat Biodiversitat 21, que va ser l'encarregada de gestionar els fons de l'ecotaxa.

L'11 de novembre de 2002 l'Ajuntament d'Alcúdia va aprovar en ple un protocol de col·laboració amb el Govern balear per fer realitat el projecte. Aquell primer acord no passava de ser una declaració d'intencions que s'havia de concretar mitjançant altres convenis que no foren signats.

Quan el nou conseller de Medi Ambient del Govern balear, Jaume Font, va assumir el seu càrrec el maig d'enguany, la regidora de Medi Ambient d'Alcúdia i tinent de batle, Melchora Gómez (PSOE), es va reunir amb Font per tal d'assegurar l'execució del projecte. «Jaume Font va dir que ho estudiaria, encara que després d'aquesta reunió no hi ha hagut una nova resposta», diu Melchora Gómez.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris