algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

L'Estat invertirà 34 milions d'euros en l'ampliació dels molls de Palma

L'Autoritat Portuària adverteix de la saturació de les instal·lacions

El Pla d'inversions 2003-2007 de la Autoritat Portuària de les Balears preveu una inversió global de més de 206 milions d'euros. D'aquests, se'n destinaran 34 a pal·liar la congestió que pateixen les instal·lacions, tant a la zona de mercaderies com a la de passatgers.

L'ampliació de l'esplanada sud del moll de la Riba, amb un pressupost de 19,5 milions d'euros, i la dotació amb més superfície del moll de Paraires, amb 14,5 milions, són les principals inversions previstes per l'Estat als ports illencs.

El president de l'Autoritat Portuària de les Balears, Joan Verger, assegurà que el port de Palma es troba «massa congestionat». Si al llarg del 2003, els molls de les Illes registraren una pujada entorn del 5% en el trànsit de mercaderies, a Palma l'augment va ser prou superior, del 9%.

En aquest sentit, el portaveu comentà que «si continuam amb aquests increments, en cinc anys ens trobarem arran del col·lapse».

Per tot això, Verger destacà la necessitat d'emprendre «com més aviat millor» les obres incloses en el Pla d'inversions del Port de Palma. Així, enguany mateix començaran les feines per ampliar l'esplanada sud del moll de la Riba. El termini d'execució són dos anys. Amb un pressupost de 19.529.000 euros, es pretén dotar la zona d'una nova superfície de 47.000 metres quadrats per a les operacions de càrrega i descàrrega de mercaderies.

Més a llarg termini, l'any 2007, l'Autoritat Portuària té pensat iniciar la reforma de l'esplanada del moll de Paraires. Amb un pressupost de 14.500.000 euros, l'objectiu principal és ampliar amb 20.000 metres quadrats l'àrea d'arribada de creuers turístics i de línies regulars.

Durant el 2003, més d'1'6 milions de passatgers varen transitar pel port de Palma. Aquesta obra suposarà «millorar el servei d'una activitat econòmica cabdal per a la nostra ciutat, com és el turisme de creuers», conclogué Verger.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris