nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Els casos de violència domèstica a Balears creixen un 53% en el 2003

Delegació de Govern afirma que la delinqüència ha caigut un 5,7%

Durant el 2003, l'increment de denúncies per violència domèstica s'incrementà un 53,10% en relació a l'any anterior. En total es registraren 816 casos, dels quals 591 van ser tramitats a través del Cos Nacional de Policia i la resta, 225, per la Guàrdia Civil.

D'altra banda, cal destacar que el nombre de delictes i faltes registrats a les Balears al llarg de l'any passat fou de 74.797, la qual cosa significà un descens del 5,68%, mentre que l'eficàcia policíaca -resolució dels casos- s'incrementà un 3%. Així es desprèn de l'informe estadístic sobre la delinqüència a les Illes que va ser presentat ahir matí pel delegat del Govern a les Balears, Miquel Ramis, juntament amb el cap superior de Policia, Eduardo Pérez Extremera, i el coronel de la Guàrdia Civil, Cristòbal Santandreu.

Miquel Ramis vinculà l'increment de denúncies per casos de violència a l'àmbit familiar a «la manca de formació» de les persones i, alhora, notificà que la majoria de delictes «són comesos per ciutadans estrangers». En aquest sentit, el delegat del Govern indicà que «són altres instàncies les que tenen la responsabilitat de prevenir-los».

Tot i així, Ramis anuncià que es reforçarà la Unitat de Delinqüència Familiar del Cos Nacional de Policia, actualment integrada per personal voluntari i com a segona activitat. Per garantir l'eficàcia d'aquesta unitat, «caldrà cobrir 9 places a Palma i dues a la resta de l'Arxipèlag».

De l'informe estadístic, el delegat destacà el descens del 5,7% en el nombre de delictes, l'increment del 3% en la eficàcia policíaca i la baixada de totes aquelles denúncies relacionades en furts, robatòris amb força i substracció de vehicles. «És la millor estadística dels darrers vint anys», destacà Ramis, qui afegí que els judicis ràpids «han ajudat a dissuadir el delinqüent». A més, l'estudi assenyala que el 76% dels delictes registrats, un total de prop de 75.000 en el 2003, van ser comesos per reincidents i un 38% per ciutadans estrangers.

El nombre de delictes de trànsit s'incrementà un 132%. En total, 1.919 els casos registrats, majoritàriament alcoholèmies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris