cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Els «Progressistes» duran a Madrid l'oposició a l'autovia Inca-Manacor

El PSM presenta al·legacions al projecte i qüestiona el seu finançament

J. TORRES. Palma.
La coalició dels «Progressistes per les Illes Balears», que agrupa el PSM, Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana en una candidatura unitària a les generals, vol portar al Congrés dels Diputats la seva oposició a l'autovia Inca-Manacor. El PSM presentà ahir les al·legacions referents al projecte, en les quals denuncia el seu impacte, que no hi hagi previsió de finançament i que no s'hagin complert els terminis de la tramitació.

La candidata de la coalició, Nanda Ramon, avançà ahir que si obtenen representació reclamaran per a les Balears les competències, ara compartides amb Madrid, que poden condicionar el desenvolupament insular. La coalició també vol que el Conveni de carreteres s'adeqüi a la realitat de l'Arxipèlag, «amb un territori escàs i fràgil». I que les Illes rebin de l'Estat un «finançament adequat a les seves necessitats», per millorar carreteres i la xarxa ferroviària.

El PSM va fer públiques ahir les al·legacions contra l'autovia Inca-Manacor, en les quals en demana la retirada per «manca de justificació» i per les repercussions. La formació creu que ocuparà vuit carrils i afectarà dos milions de metres quadrats de terreny.

La diputada Maria Antònia Vadell qualificà la infraestructura de «monstruosa» i en qüestionà el finançament (valorat en 151 milions d'euros) perquè no es preveu en cap conveni de carreteres. També dubtà que s'hagi complert la tramitació administrativa, perquè «ha sortit en exposició pública abans d'estar acabat» i s'ha publicat la llista d'afectats 15 dies més tard de la data prevista.

El portaveu nacionalista, Pere Sampol, no va descartar la interposició d'un recurs si es comproven irregularitats en la tramitació. Considerà com a «victòries» dels ciutadans la retirada dels plans urbanitzadors del camp de polo de Campos i del Secar de la Real i va fer una crida a la mobilització per a la manifestació del 14 de febrer.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris