nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

La Sala negocia l'adquisició d'uns terrenys per al dipòsit de vehicles

Centenars de cotxes i motos s'amunteguen en el parc municipal


Centenars de cotxes i motos resten amuntegats arreu de l'espai exterior del quarter de la Policia Local, tot envaint la zona verda del parc municipal de Manacor. Centenars de vehicles motoritzats que conviuen i ocupen el mateix espai que els jocs infantils del parc de la ciutat i que amb els anys han estat retirats de la via pública després de ser abandonats, robats o sancionats. Una mala imatge de la qual l'Ajuntament de Manacor se'n vol alliberar des de fa molts anys. Però aquest representa un dels eterns problemes amb els quals topa cada govern municipal. Ara, l'Ajuntament està negociant l'adquisició d'uns terrenys per instal·lar-hi el dipòsit municipal de vehicles.

«Des de la Delegació d'Interior, estam fent passes per assolir un conveni amb alguna propietat privada que ens cedeixi un solar fora del centre urbà amb la superfície suficient com per traslladar-hi tots aquests cotxes i motos abandonats i totalment inservibles», ha explicat la delegada d'Interior a l'Ajuntament de Manacor, Isabel Febrer.

En aquests moments, tots els vehicles motoritzats que la Policia Local retira de la via pública «són conduïts a les instal·lacions del quarter, un espai que no és suficient i per aquest motiu també s'ha d'ocupar part del parc municipal», ha argumentat la delegada de Policia.

Febrer també parlà dels entrebancs amb els quals es topa l'Administració local per poder aconseguir un dipòsit municipal de cotxes com cal. Febrer explica que «no podem ocupar qualsevol solar en terrenys rústics i dur els cotxes en aquest indret. Això seria totalment il·legal». Tanmateix, l'Ajuntament és el responsable de la custòdia de tots aquests vehicles retirats i com a tal ha de vetlar perquè romanguin en el llocs on els han dipositat.

La delegada d'Interior es mostrà esperançada que el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) tengui en compte un espai important per traslladar-hi tots aquests vehicles acumulats al parc municipal des de fa anys.

Durant la passada legislatura, cal recordar que el govern tenia la intenció d'impulsar una deixalleria per als vehicles en desús; no obstant això, aquesta possibilitat va quedar sobre la taula per manca precisament d'uns terrenys adients per aquests tipus de construccions. La deixalleria es pretenia ubicar més enllà de la barriada de Son Fangos, en uns terrenys que actualment són propietat de la Sala, però no estan classificats com a tals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris