lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El PP no destituirà el regidor Garí almenys fins a les eleccions generals

Quant als populars, es mantindran a l'espera que SU secundi el pacte

El PP està a l'espera de la decisió que prengui Sur Unificat per destituir Francesc Garí. Però la retirada del regidor dels seus càrrecs es podria allargar fins després dels comicis generals, segons ha pogut saber aquest diari de fonts pròximes a la cúpula dels populars.

El batle de ses Salines, Sebastià Vidal, no volgué confirmar ahir si destituirà Garí. Ara bé, explicà que esperarà conèixer si Sur Unificat decideix entrar en el pacte de govern PP-UM per prendre una decisió sobre el futur del regidor. Així ho comunicaren al seu soci de govern Antoni Caldentey, el qual exigeix des de fa temps la sortida de Garí de l'equip de govern.

La intenció de Vidal era destituir-lo el mes de setembre passat, just després de la dissolució de la junta local, però el PP insular ho impedí. De fet, convé recordar que la cúpula popular té intenció d'incloure cinc components del sector crític amb el batle, un dels quals és Garí, en la junta gestora que ha de controlar la formació fins a la constitució de la nova junta local.

Amb tot, la idea és mantenir la «pau» entre els dos bàndols enfrontats fins que hagin passat les eleccions de març, perquè la crisi municipal del PP no n'afecti gens els resultats. Antoni Caldentey, per la seva banda, comentava ahir després d'entrevistar-se amb la primera vara que donarà temps a Vidal per retirar l'edil dissident, però que no esperarà. «Don un marge de confiança per veure si Vidal és capaç de formar un govern estable sense Garí», va comentar el portaveu de Sur Unificat.

Francesc Garí, en qualsevol cas, ha manifestat que l'única possibilitat d'abandonar el seu càrrec de regidor perquè hi entri el número cinc de les llistes és «que m'ho demanin les onze persones de la junta local que em donen suport». Respecte de la seva situació, afirmar estrar tranquil «si el partit no ens enganya». Per això, descartà la possibilitat de pactar des del grup mixt amb el PSOE i amb SU.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris