cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

L'Ajuntament prepara un pla de recollida selectiva domiciliària

L'objectiu és reciclar paper, cartró, vidre i matèria orgànica

C.MORENO. Binissalem.
L'Ajuntament de Binissalem ha preparat un pla de recollida selectiva a domicili, únic a la comarca del Raiguer, amb la finalitat de reduir el consum de fems que es produeix i incentivar entre les famílies i comerços el reciclatge. Aquesta setmana la regidora de Medi Ambient, Maria Ferrer, ha presentat al conseller de Cooperació del Consell, Miquel Riera, aquest pla.

L'Ajuntament té previst que a finals d'enguany comenci la recollida a domicili de paper, cartró i vidre, entre d'altres. A llarg termini, l'Ajuntament també vol implantar el reciclatge de material orgànic per fer compostatge. En aquest sentit, la regidora Ferrer explicà que «aquesta recollida selectiva a domicili pot implicar la reducció de més d'un 50% dels quilògrams de fems que ara es produeixen».

La idea que Maria Ferrer plantejà al conseller és que «tres dies a la setmana es dugui a terme la recollida de material orgànic; durant tres dies es recollirà aquells materials que no es poden reciclar i un dia a la setmana es farà la recollida de plàstic, cartró, entre d'altres».

El conseller Riera explicà a la regidora que el Consell ajudarà l'Ajuntament a adaptar la base de transferència de Binissalem per tal que el reciclatge de paper, cartró i vidre es realitzi a Binissalem sense ser necessari el seu transport fins a son Reus a Palma.

Una altra de les idees que té en ment l'equip de govern socialista és que els veïns emprin bosses de fems que hauran de pagar. En aquest sentit, la regidora responsable de l'àrea de medi ambient digué que «els veïns pagarien cada una de les bosses que empren i així s'eliminaria la taxa de fems» i afegeix Ferrer que «l'objectiu és que cadascú pagui pel que genera».

Una vegada l'Ajuntament hagi realitzat el pressupost de la recollida orgànica el departament de Cooperació municipal estudiarà si pot oferir algun tipus d'ajuda per posar en marxa aquest servei. Segons un estudi realitzat pels serveis tècnics de l'Ajuntament de Binissalem les restes de menjar, jardinera i altres restes orgàniques representen la fracció amb un major percentatge de pes dels residus municipals que es generen a les Balears, devers el 50% del total, mentre que les restes de paper i cartró representen aproximadament el 18% en pes dels residus municipals que es generen a les Balears.

Així mateix, segons aquest estudi dels serveis tècnics municipals, a Binissalem es recupera aproximadament el 30 per cent del que es produeix, mentre que els ciutadans reciclen el 60 per cent del vidre que es genera al municipi.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris