nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

L'Ajuntament aprova un pressupost consolidat de 90 milions d'euros

El grup socialista considera que no compleix la Llei d'Estabilitat Pressupostària

76656

L'Ajuntament de Calvià aprovà ahir els comptes municipals per al present exercici.


En el ple extraordinari realitzat ahir per aprovar els comptes municipals per al present exercici, el primer tinent de batle de Comerç, Joventut i Hisenda, Isidre Cañellas, destacà que aquests pressuposts s'han confeccionat «amb una visió realista i equilibrada sobre els ingressos i tenint en compte les difícils condicions de tresoreria heretades de l'anterior gestió socialista».

Cañellas destacà la reducció d'imposts (un 5% de l'IBI) i la congelació de totes les taxes i preus públics qualificant aquest fet com a històric en la gestió municipal de Calvià. En relació amb les despeses, el responsable d'Hisenda posà de relleu que aquest any es reduiran en un 7,64% les despeses corrents respecte als pressuposts de 2003 fet que equival a 2,1 milions d'euros d'estalvi.

El tinent de batle d'UM va puntualitzar a més que en el capítol de despeses l'Ajuntament es basarà en tres objectius: millorar la seguretat ciutadana (augment de la partida d'un 12,4%), revitalització de l'activitat econòmica del municipi (26,6 més que l'any 2003) i accés al primer habitatge dels ciutadans i rehabilitació d'edificis (increment del 50%).

Per la seva part, el portaveu socialista a l'Ajuntament de Calvià, Antoni Manchado, manifestà que el pressupost consolidat del Consistori no compleix amb la Llei d'estabilitat pressupostària en haver-hi a l'empresa municipal de serveis Calvià 2000 més deute que amortització «fet que obliga a elaborar, un pla econòmic i financer en el termini de pocs mesos».

Machado assegurà que el PP que gestiona Calvià 2000 ha previst incrementar el deute en un 224,5 per cent, per la qual cosa aquest passarà de 1.600.000 euros a 5.200.000 euros i ha criticat durament que el nou equip de govern no inclogui cap partida per a la construcció de nous habitatges socials, qualificant el pressupost d'ineficaç i insostenible.

El portaveu socialista va expressar la seva preocupació, en contra del manifestat per l'equip de govern, «que no hi ha, tret de l'olimpíada d'escacs, cap iniciativa inversora per al nostre motor econòmic com és el turisme».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris