cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Professors de la UIB s'uneixen als veïns per 'salvar' el Secar de la Real

Aposten per ubicar el nou hospital a l'actual solar de Son Dureta

Una vintena de professors i catedràtics de la Universitat de les Illes Balears (UIB) manifestaren ahir el seu suport a la «creuada» qua han iniciat els veïns de la Real per evitar que s'urbanitzi l'entorn del Monestir.

Historiadors, historiadors de l'art, filòlegs i arqueòlegs acompanyaren el superior dels Missioners dels Sagrats Cors, Josep Amengual, en una compareixença pública que va deixar constància del rebuig que suscita en aquests col·lectius els projectes urbanístics prevists a la zona, alhora que explicitaren la seva aposta d'ubicar el futur hospital de referència a l'actual solar de Son Dureta.

Tot i admetre la «gran passa» que suposa l'anunci, per part de Cort, de no permetre la urbanització projectada a la Real, Amengual vol que es garanteixi la preservació del Monestir i l'entorn «també de cara al futur, per no haver d'estar reivindicant el mateix cada cert temps». «A ningú se li ocorre construir un bloc d'edifis devora El Escorial», exemplificà el religiós, qui dubtà del fet que els dirigents polítics de Cort coneguin els valors patrimonials i històrics que té el Monestir i, en general, el poble del Secar de la Real. Quant a les intervencions dels membres de la UIB, totes coincidiren que el PP opta per «la destrucció i depredació del territori».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris