nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

El GOB denuncia que el projecte de l'autovia Inca-Manacor «és inviable»

Un informe jurídic dels ecologistes ha detectat diverses «irregularitats»

L'entitat ecologista GOB ha detectat diverses «irregularitats» en el projecte de l'autovia que enllaçarà Inca amb Manacor i que ha estat a exposició pública fins dimecres. El president de l'organització, Macià Blázquez, i el portaveu de l'entitat, Miquel Àngel March, varen comentar les principals conclusions d'un informe jurídic i tècnic que han encarregat sobre el projecte d'autovia.

D'una banda, segons consta a l'entitat conservacionista, «no hi ha disponibilitat pressupostària per executar les obres». De fet, segons el GOB «al pressupost de la Comunitat Autònoma no hi ha cap partida per cobrir les despeses del projecte (151 milions d'euros)» i el Conveni de carreteres entre el Ministeri de Foment i la Comunitat Autònoma «no fa cap referència a aquesta autovia, ni tampoc no ho fa l'Addenda del 2003».

En segon lloc, segons el GOB «el projecte no s'adapta a la zona de reserva vial del Pla de carreteres fa poc aprovat i, per tant, és il·legal». En tercer lloc, l'informe conclou que «la justificació d'aquesta autovia es fa segons una estimació de trànsit futur absolutament voluntarista, molt enfora de la realitat».

Un altre aspecte que denuncia l'entitat ecologista és que «el projecte es va encarregar, es redacta i s'aprova sense poder-ho fer», ja que aquests tràmits es varen realitzar abans que es modificàs el Pla de Carreteres que incloïa l'autovia.

En cinquè lloc, el GOB indica que l'estudi d'impacte ambiental que acompanyava el projecte «no incorpora el contingut mínim que estableix la normativa vigent» i, finalment, assenyala que «l'execució d'aquest projecte implicarà un impacte ambiental paisatgístic, territorial i de qualitat de vida absolutament negatiu».

Aquest informe ha servit perquè el GOB presenti al·legacions. Segons March, «no es pot ser tan insensible a aquesta demanda i el que pertoca a la vista d'aquestes irregularitats és que el Govern retiri el projecte».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris