cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Govern i sindicats negocien sobre l'homologació de personal sanitari

L'Administració pretén fixar un calendari de reunions quinzenals

S.C.Palma.
Els sindicats i els representants de l'Administració autonòmica es reuniren ahir, a la taula sectorial de sanitat que se celebrà a la seu de l'IB-Salut, per abordar l'homologació salarial dels treballadors de la sanitat pública de les Illes. A la mateixa reunió, que va concloure sense acords definitius, es va debatre també la proposta d'acord del complement específic per als metges dels hospitals públics i la retribució de les guàrdies localitzades.

Mentre es duia a terme la celebració de la taula sectorial de sanitat, un centenar de delegats sindicals del comitè d'empresa de Gestió Sanitària de Mallorca (Gesma), la junta de personal del Serbasa i del comitè d'empresa de Son Llàtzer es van manifestar -des de la plaça d'Espanya fins a la seu de l'IB-Salut- per exigir l'aplicació de l'acord d'homologació firmat pel Pacte de Progrés i els sindicats el maig de 2002 i l'impagament de les nits, festius i torns com consta en l'acord. I també exigien l'homologació dels treballadors de les fundacions de Son Llàtzer i Manacor amb la resta de personal de sanitat.

Tant a la reunió de la taula sectorial a l'IB-Salut com la Conselleria de Salut sostenen que la seva intenció és, segons paraules de Rosa Cirer, directora general del Servei de Salut, la d'arribar «a un acord amb els sindicats i mantenir una actitud contínua de diàleg i entesa» amb els representants dels treballadors de la sanitat pública.

La intenció de l'Administració és la de constituir un grup de treball per a l'homologació de tots els treballadors de la sanitat pública abans que conclogui el mes de febrer. Aquest grup de treball serà l'encarregat d'establir el calendari de reunions. De moment ja s'ha fixat la data del 30 de gener perquè les forces sindicals presentin les seves al·legacions a la proposta de complement específic dels professionals de la medicina.

Per la seva part les forces sindicals han manifestat la seva intenció de continuar negociant, sense renunciar a les mobilitzacions, per aconseguir els acords més avantatjosos per a tots els treballadors de la sanitat pública siguin estatutaris, funcionaris o personal laboral.

D'altre costat, l'IB-Salut va presentar ahir als comitès d'empresa de les fundacions dels hospitals de Son Llàtzer i Manacor una proposta d'acord per a l'homologació de les condicions laborals del personal que presta els seus serveis a les fundacions per a l'IB-Salut.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris