nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

UM descarta que la «crispació» del PP amb el català trenqui el pacte

Els nacionalistes mantindran polítiques diferenciades des del Consell

Les diferències en política lingüística que mantenen PP i UM no trencaran el Pacte de Governabilitat signat entre ambdós partits. Així ho va deixar clar ahir el secretari general dels nacionalistes, Damià Nicolau, qui apuntà que el pacte afecta «inversions» i deixa marge perquè el seu partit mantengui una «política diferenciadora» en materia lingüística, cultural, territorial o d'autogovern.

Acompanyat pels candidats d'UM al Congrés i al Senat, Josep Lliteres i Dolça Mulet, el secretari general va descartar que les mesures lingüístiques anunciades pel Govern siguin motiu suficient per «crispar un pacte que està funcionant». Més contundent fou Mulet, qui rebutjà la «crispació que ha creat el PP» en matèria lingüística i avançà que el Consell actuarà de manera «integradora» i «en positiu», amb mesures com premiar els funcionaris amb un nivell de català més alt del requerit.

El candidat al Congrés, Josep Lliteres, va comunicar els acords del seu Consell Polític, que considerà «electoralistes» les propostes del Govern i denuncià que «demostren un fracàs del seu model educatiu ja que no han pogut assolir la llibertat d'elecció de centre i ara cerquen altres excuses de llibertat emprant la llengua».

Segons UM, les mesures anunciades, a més de ser inviables, «crearan divisió dins els centres i no garantiran el coneixement del català en finalitzar l'etapa obligatòria». El Consell Polític també va donar suport explícit a la UIB com a màxim referent tècnic en temes lingüístics, es va reafirmar en «la defensa de la llengua catalana i la seva unitat», tot i respectar les modalitats, i va recordar l'obligació de les institucions de promoure, difondre i usar la llengua catalana.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris