cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

Els bombers de Palma es tenyeixen de vermell davant la «situació de caos»

Denuncien que no els deixen sortir amb cap vehicle per comprar menjar a les guàrdies

78396

Els bombers de guàrdia al parc de sa Teulera es tenyiren els cabells en senyal de protesta.

J.J./P.M. Palma.
El parc central del Cos de Bombers i el subparc de sa Teulera, a Palma, lluïen ahir la seva imatge més insòlita, amb els funcionaris de guàrdia amb el cabells tenyits de vermell com a protesta per la situació «de caos» que es viu al Cos.

Els funcionaris, que demanen la dimissió del cap, Guillem García, i millores urgents en el seu treball, volen protestar perquè la junta de Comandament ha prohibit que abandonin el seu lloc en horari laboral per comprar menjar en vehicles oficials o particulars. L'ambient a Son Castelló i sa Teulera està, cada dia, més enrarit.

Segons un comunicat remès ahir per la Plataforma de Bombers, que associa tots els sindicats del Cos, la mesura es comunicà ahir i va ser adoptada «de manera unilateral». L'associació, afegeix la nota, considera que amb aquesta decisió «se suposa que el personal no podrà ingerir aliments al llarg de la seva jornada laboral». Els bombers destaquen que el seu treball requereix un estat físic òptim «perquè estam sempre en situació d'emergència» i que del dejuni forçós al que es veuen sotmesos ara «se'n poden derivar conseqüències molt greus per a la integritat i seguretat de les persones o els béns».

Un portaveu de la Plataforma de Bombers, en aquest sentit, explicà ahir al migdia que els efectes de la polèmica mesura havien estat fulminants i que un company s'havia desmaiat en un dels parcs perquè no havia ingerit aliments. Segons aquest relat, el funcionari caigué al terra violentament i hagueren d'aplicar-li en un hospital alguns punts de sutura al cap. Per a altres comandaments consultats per aquest diari, la situació «no és tan dramàtica com volen fer-la veure, ja que lògicament els bombers de guàrdia continuaran menjant als parcs. Està clar que ningú no passarà gana».

Un altre punt que ha generat aquests dies polèmica és la decisió de canviar els torns establerts des de fa anys i que suposa, entre altres conseqüències, que els equips de guàrdia que coincidien de forma rutinària mes rere mes ja no treballin junts. Per a la Plataforma, la lectura que es pot fer d'aquesta ordre és negativa: «És molt important saber qui tens al costat de company: quan estam en una situació extrema és bo conèixer el teu equip».

Alguns oficials consideren que la mesura és encertada, perquè «és acabar amb alguns defectes, perquè hi havia grups que portaven tant de temps junts que no s'aguantaven». La petició general en el Cos de Bombers, secundada per més del 90 per cent dels funcionaris, és que Guillem García cessi com a cap «i arribin aires nous».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris