nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

El batle denuncia Nájera davant la Fiscalia per malversació de fons

El PP creu que carregà 120.000E de compres personals a l'Ajuntament

J.R/G.P/C.R.G. Calvià.
El batle de Calvià, Carlos Delgado, manifestà ahir que ha remès a la Fiscalia de Balears una sèrie de factures i documentació en considerar que l'exbatlessa Margarita Nájera podria haver comès un delicte continuat de malversació de fons públics entre 1999 i 2003, en haver realitzat compres personals o sol·licitades per ella amb càrrec a la caixa municipal.

Delgado explicà que «el nou equip de govern detectà una seguit de despeses i factures de l'anterior batlessa i va posar els fets en coneixement d'un catedràtic de dret penal, qui dictaminà que Nájera havia malversat doblers públics». Es presenta el dictamen a la Fiscalia perquè consideri si ha d'obrir diligències, però «no s'ha posat cap querella, perquè intentam ser cauts i no es vol perjudicar ningú».

El batle va matisar que les despeses apugen a 120.000 euros «encara que és possible que la quantitat sigui superior» i es poden distribuir en tres blocs: «Factures de grans magatzems, joieria i botigues de roba; factures de llibres; i el tercer són despeses en regals de Nadal». Des d'Unió Mallorquina s'indicà que aquest tema ha estat decisió del batle i es respecta la decisió, encara que no són partidaris de judicializar la vida política.

Davant d'aquestes acusacions, Margarita Nájera assegurà ahir que «és menyspreable la interpretació que es fa d'uns documents i factures, algunes equivocades no sé si de manera intencionada». «Mai no he utilitzat els doblers de l'Ajuntament ni per a mi ni per als meus amics». Segons Nájera, la roba i joies que es van comprar amb fons municipals eren «regals institucionals propis d'un Ajuntament amb un pressupost de 90 milions d'euros».

En aquest sentit, matisà que la Sala no va comprar un mocador per 87.151 euros sinó 164 per a la tercera edat. Les altres despeses, segons Nájera, es refereixen a regals de Nadal als regidors (inclosos els del PP) com plomes Montblanc o a algun ministre i la dona.

D'altra banda, el portaveu del PSOE de Calvià, Antoni Manchado, afiemà ahir que «no hi ha cap malversació, en tot cas pot haver-hi una discussió política sobre els regals». Machado digué que «si hi hagués malversació Delgado, que n'és tan aficionat, ja n'hauria posat una». El socialista va dir que «quan es va denunciar això, es deia que Nájera podia ser cap de llista del PSOE al Congrés i el PP es guardava una bomba informativa».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris