algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Les penes per delictes de trànsit ja es poden commutar per cursos

Cort i CGPJ desenvolupen un programa pioner a l'Estat espanyol

A partir d'ara els conductors condemnats per delictes relacionats amb la seguretat del trànsit podran commutar les seves penes privatives de llibertat per cursos de formació. L'Ajuntament de Palma i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) signaren ahir el conveni de col·laboració per desenvolupar el programa «Palmastop», que té l'objectiu de modificar les actituds circulatòries dels multiinfractors.

Els conductors que estiguin condemnats per sentència ferma podran sol·licitar acollir-se a aquesta iniciativa, pionera a tot l'Estat espanyol. Posteriorment, el jutge donarà audiència a l'infractor i als perjudicats, s'informarà la família de la víctima de l'accident i, en base a l'informe del fiscal, es procedirà a la realització del curs.

En aquest sentit el jutge degà dels Jutjats de Palma, Pere Barceló, aclarí que no tots els casos seran susceptibles de ser integrats en aquesta mesura. Per exemple «en el cas que l'infractor ja hagi estat condemnat per delictes similars tal vegada s'estimi oportú que compleixi la pena de presó». Barceló valorà molt positivament la iniciativa i recordà que a Ciutat es produeixen diàriament entre 10 i 15 judicis per qüestions relacionades amb el trànsit i la seguretat vial.

Pel que fa al contingut dels cursos, que estaran impartits i coordinats per la Policia Local, consten de 50 hores lectives distribuïdes en tres mòduls. Al primer bloc s'impartiran 30 hores de teoria sobre seguretat vial. El segon tractarà la prevenció de riscs, i els infractors visitaran pavellons d'hospitals on les víctimes d'accidents intenten rehabilitar-se o l'institut forense per observar el cadàver de qualque accidentat; al tercer mòdul els infractors realitzaran treballs comunitaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris