nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Les aerolínies demanen un 5% més d'eslots per l'estiu a Son Sant Joan

L'increment de trànsit d'aeronaus sembla confirmar el repunt turístic

Les companyies aèries han demanat un 5% més d'eslots (permisos d'enlairament i aterratge d'aeronaus) per al proper estiu a Son Sant Joan. Segons informà ahir Aeroports i Navegació Aèria (Aena), durant la temporada alta del 2004 es preveu un lleuger increment de les operacions a l'Aeroport de Palma respecte de l'any passat.

Tot i això, les mateixes fonts destacaren que es tracta d'una mera previsió, ja que les xifres de sol·licituds de permisos canvien contínuament en funció de les necessitats de les aerolínies i de la demanda del mercat. En qualsevol cas, l'increment de peticions de nous eslots a Son Sant Joan es reflecteix en l'evolució positiva del turisme cap a les Balears que, segons fonts de la Conselleria de Turisme, podria ser d'un 6% en temporada alta.

D'altra banda, el director de l'aeroport de Palma, Dionisio Canomanuel, es reuní ahir migdia amb tots els empresaris que treballen en aquestes instal·lacions. Canomanuel, que s'incorporà el passat 5 de desembre a la direcció de Son Sant Joan en substitució de Mariano Menor, volgué d'aquesta manera presentar-se oficialment. A l'acte hi assistiren, entre d'altres, els representants de les principals aerolínies i empreses que operen a l'aeroport i que donen servei als passatgers, així com el president d'AECA, Felipe Navio, i el director d'aeroports d'Aena, Carlos Medrano.

En referència a l'increment de peticions d'eslots per part de les companyies aèries, Dionisio Canomanuel digué que «és previsible que enguany augmenti el trànsit de passatger i aeronaus, tot i que haurem d'esperar que els permisos es concretin en operacions reals». El director de Son Sant Joan no volgué parlar de la futura i polèmica ampliació de l'aeroport i tan sols assenyalà que «es faran les inversions programades dins el pla d'obres d'Aena a Palma de Mallorca». En el 2003, més de 19 milions de passatgers transitaren per l'aeroport.

Canomanuel expressà la seva voluntat de mantenir una «relació fluida» amb totes les empreses que operen a l'aeroport per tal de «millorar el servei al passatger».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris