nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

Munar diu que la política lingüística del PP vol tapar el fracàs en educació

Reclama al Govern que faci efectiva la lliure elecció de centre escolar

La presidenta d'Unió Mallorquina (UM), Maria Antònia Munar, va denunciar ahir que les propostes sobre l'ensenyament del català anunciades pel Govern balear demostraran, si s'apliquen, el «fracàs» del PP en matèria educativa, perquè no haurà pogut fer efectiva la llibertat de centre escolar que anunciava en el seu programa electoral. Munar va contextualitzar l'actuació de l'Executiu en la campanya electoral i va demanar al Govern que impulsi la lliure elecció de centre.

A més de desmarcar-se de la política lingüística anunciada per l'Executiu popular, la responsable nacionalista va recordar que Jaume Matas va prometre en el seu programa que els pares podrien triar el centre educatiu dels seus fills i no ho ha aconseguit. «Per això han llençat una sèrie de propostes teòriques abans de les eleccions», apuntà Munar en referència a les mesures anunciades pel conseller d'Educació, Francesc Fiol, que inclouen la possibilitat que els pares decideixin la llengua en què estudiaran els seus fills.

La presidenta d'UM va demanar al Govern que «continuï treballant per aconseguir la llibertat d'elecció de centre escolar», que el seu partit també defensa. Segons Munar, les noves mesures anunciades no permetran que els pares puguin elegir el model educatiu dels seus fills perquè hi haurà un percentatge de pares que no estaran d'acord amb el model elegit pel centre. «Això no és llibertat d'elecció, sinó la imposició de la majoria sobre la minoria».

La dirigent nacionalista va descartar que les noves mesures educatives anunciades pel Govern puguin arribar al Parlament però, en tot cas, va deixar clar que UM no donaria suport a polítiques similars si es debatissin a la cambra balear. El Consell Polític d'UM va valorar ahir el debat obert per l'Executiu i, segons Munar, es va reafirmar en que «la raó de ser» del partit és la defensa de la llengua i de la cultura pròpies com també del territori i de l'economia de Mallorca.

Les paraules de Munar foren contestades ahir pel portaveu del PP al Consell de Mallorca, Fernando Rubio, qui assegurà que el Pacte de Governabilitat signat entre ambdós partits «continua sent sòlid» tot i la crítica de la presidenta. El popular considerà «lògic» que sorgeixin diferències entre les formacions, especialment quan s'aproximen les eleccions. El conseller insular va defensar la «coherència» del PP en matèria lingüística i va demanar més temps per poder complir les promeses electorals anunciades pel partit.

Per la seva banda, els socialistes volen intentar evitar que el debat lingüístic centri la campanya electoral de les properes generals i temen que el PP pugui emprar les noves mesures anunciades pel Govern per impedir el debat sobre altres qüestions, més favorables a priori per al PSIB.

El grup parlamentari socialista no debatrà fins avui aquesta qüestió en les jornades parlamentaries que du a terme però, segons fonts d'aquest partit, el seu candidat a les generals, Francesc Antich, ja ha començat a demanar opinions per afrontar un debat que ahir ja va qualificar de «cortina de fum» del PP.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris