nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Cort s'oposarà que s'urbanitzi la zona del monestir de la Real

De Santos vol tancar la polèmica sobre Son Espases avortant els dos projectes

75020

Els veïns del Secar de La Real també s'oposen a la construcció del nou Son Dureta a la finca de Son Espases.

L'Ajuntament de Palma al·legarà contra el Pla territorial de Mallorca per evitar que es construeixin les urbanitzacions previstes als voltants del Monestir de la Real, que havien d'ocupar uns 300.000 m2. Però amb l'objectiu de concloure la polèmica suscitada arran de la compra de Son Espases -ubicació del futur Son Dureta II - el Consitori també informarà desfavorablement a l'edificació d'un geriàtric privat a la finca de Son Cabrer.

Així ho anuncià ahir el tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, que als darrers mesos havia estat acusat pels partits de l'oposició «de permetre les especulacions urbanístiques que s'amaguen rere aquests dos projectes». De Santos al·ludí a «causes polítiques» a l'hora de referir-se al canvi de posició de Cort en relació a la urbanització de La Real.

«Quan es va conèixer el fet que un residencial, de 300.000 m2, previst a Alcúdia es traslladava al Secar de la Real em vaig quedar de pedra, a partir d'aquell moment l'Ajuntament ha valorat quina seria la nostra posició, tenint en compte l'opinió dels veïns del barri. Al final hem arribat a un acord amb el Consell perquè la urbanització es traslladi a una altra zona de Palma» comentà el tinent de batle, qui també aclarí que la competència per decidir on s'ubiquen els urbanitzables és dels ajuntaments i no dels consells insulars.

A més, De Santos avançà que la intenció de Cort és protegir de manera «especial» la zona del Secar perquè «en un futur tampoc es pugui construir devora el monestir». En aquest sentit, la voluntat és que la zona deixi de ser considerada àrea de transició o sòl urbanitzable.

Quant al geriàtric que volen edificar els empresaris, Bartomeu Cursach i Joan Bartomeu Seguí a Son Cabrer -limítrof amb Son Espases- el tinent de batle informà que «políticament no es consida oportú que s'ubiqui devora l'hospital». L'equip de govern durà una proposta al ple de l'Ajuntament per informar en contra d'aquest equipament. Pel que fa al centre de salut del Secar, De Santos donarà als veïns l'oportunitat de decidir on s'instal·larà, però recordà que tant aquest servei sanitari com el nou Son Dureta «són irrenunciables per Cort».

Una vegada informà sobre les properes actuacions de Cort, De Santos negà que la decisió d'aturar els projectes esmentats responguin a les pressions de l'oposició i dels veïns del Secar. El tinent de batle assegurà que l'operació de compra de Son Espases s'havia realitzat de manera transparent i acusà l'equerra d'organitzar tot un «muntatge» per desacreditar l'Ajuntament, «tergiversant fets i dates».

En referència al fet que l'arquitecte municipal, Joan Seguí, sigui el pare d'uns dels propietaris de Son Cabrer, De Santos afirmà que «no consideraria ètic que un funcionari es pronunciàs sobre una finca d'un familiar», però recordà que Seguí informà favorablement sobre Son Espases, com a ubicació per l'hospital, «i el seu fill no té res a veure amb aquest solar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris