cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Matas dóna suport a les mesures del català perquè són «des de la llibertat»

Afirma que vol una defensa de la llengua «des de la no imposició»

El president de Balears, Jaume Matas, expressà ahir el seu suport a les mesures sobre el català que està impulsant el Govern en l'àmbit educatiu en assegurar que «feim una defensa de la llengua des de la llibertat».

En declaracions després d'assistir a la missa solemne de Sant Sebastià de Palma a la Seu, l'exministre es referí a les actuacions del Govern en matèria lingüística, entre les quals la d'oferir als pares la possibilitat d'elegir en quina llengua volen que els seus fills aprenguin a llegir i a escriure.

«S'ha de tenir paciència i respectar totes les decisions», digué Matas, si bé precisà que «respectar l'opinió dels pares forma part del nostre projecte electoral». El president balear afirmà que «volem complir amb el nostre compromís de defensar la llengua i que, quan els alumnes acabin els estudis secundaris, puguin escriure i parlar en les dues llengües oficials».

Matas digué que el Govern vol fer una defensa de la llengua «des de la no imposició. Sempre defensar que els pares tenen dret a tenir una opinió decisiva sobre l'educació dels seus fills».

«Feim una defensa de la llengua des de la llibertat», afegí Matas. «I durem a terme aquest projecte des del major consens possible». Finalment, el president balear considerà «coherent» que els alumnes de secundària que han estudiat 500 hores de català «tenguin dret a un certificat de coneixement de la llengua», com ocorre a Catalunya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris