cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

L'IES Juníper Serra vol conèixer Europa a través dels seus viatgers

Un encontre ha reunit 15 professors de cinc nacionalitats diferents

Apropar Europa als estudiants des del punt de vista del viatger és l'objectiu que s'han marcat els 15 professors que, durant la setmana passada, es reuniren a l'IES Fray Juníper Serra de Son Cladera per perfilar les bases d'aquest possible projecte.

Els docents procedents de països com Islàndia, Suècia, Alemanya, Itàlia i Escòcia, a més dels amfitrions a Mallorca, han compartit durant uns dies tot un pla de treball del qual esperen extreure'n dues coses: la primera, l'aprovació de la Conselleria d'Educació i Cultura per fer que aquesta idea es converteixi en un projecte i la segona aplicar tot aquest coneixement compartit a les aules amb els diferents alumnes.

Amb el llibre de Guillem Frontera Imatges del Paradís, a la motxilla, aquest grup de professors emprenedors es proposen iniciar un viatge a través dels il·lustres viatgers que durant el segle XIX i XX trobaren a Mallorca el seu refugi.

Precisament per això, una de les activitats centrals de la trobada consistí a fer un recorregut per la serra de Tramuntana, espai mític on personatges de la talla de Chopin, George Sand, l'arxiduc Lluís Salvador d'Àustria o l'escriptor Robert Graves trobaren la seva casa. Potser una de les persones que millor pot transmetre quina és la mirada del viatger es el propi fill de Robert Graves, el també escriptor i autor del llibre Una Casa a Mallorca, Tomàs Graves, qui compartí una agradable estona amb els visitants.

Per cloure uns dies de feina intensa i il·lusionada amb una idea que esperen ben aviat esdevengui projecte, tots els membres del grup feren un dinar a un lloc triat tenint en compte el seu simbolisme, l'edifici Arxiduc Lluís Salvador, seu de l'Escola d'Hoteleria de la UIB.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris