cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

Cort dedica 1,6 milions d'euros a programes d'inserció sociolaboral

Una de les iniciatives de l'IMFOF intenta combatre el fracàs escolar

L'Ajuntament de Palma destina anualment, a través de l'Institut Municipal de Formació Ocupacional i Feina (IMFOF), un total de 1,6 milions d'euros a la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats. Persones amb discapacitat, població immigrant, dones aturades des de fa més d'un any, majors de 45 anys i joves en risc de fracàs escolar són tractats de manera preferencial per l'àrea de Treball, Economia i Comerç, encapçalada pel regidor Sebastià Sansó.

Precisament, i en relació als alumnes amb problemes de motivació, l'IMFOF, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, ha assolit aquest curs escolar el programa «A temps», la finalitat del qual és combatre el fracàs escolar de joves entre 14 i 16 anys.

En el marc d'aquesta iniciativa 16 joves de diferents instituts palmesans complementen l'ensenyament reglat amb una sèrie de cursos d'oficis artesanals que s'imparteixen a l'escola de sa Gerreria. Les activitats van des de la restauració de mobles al tractament de vidre bufat, passant per tallers de ceràmica, enquadernació, joieria o teixit.

Els participants disposen d'un tutor que s'encarrega del seu seguiment. L'objectiu, segons Sansó, és «incentivar els alumnes abocats al fracàs escolar i oferir alternatives formatives, combinant les classes normals amb pràctiques que puguin ser útils pel seu futur laboral».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris