nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

El batle demanarà a Turisme la cessió de l'ús del molí d'en Suau

Inaugurat en 2003, l'edifici es troba en desús des de l'octubre

E.D.Llubí.
El batle de Llubí, Tomàs Campaner, es reunirà demà dijous amb representants de la Conselleria de Turisme per rellançar l'ús del molí d'en Suau. Segons Campaner, l'objectiu d'aquesta reunió és «tenir una primera presa de contacte amb Turisme, per veure de quina manera es pot reactivar l'ús del molí».

El molí d'en Suau va ser adquirit i restaurat per la Conselleria de Turisme del Pacte de Progrés amb fons provinents de l'ecotaxa, amb l'objectiu de convertir-lo en el centre de referència del turisme rural. No obstant això, arran del canvi de govern autonòmic, l'edifici va ser tancat, situació en la qual es troba actualment.

El batle de Llubí ha assegurat que la intenció del Consistori és «obtenir la cessió del molí, via conveni i analitzar quin ús podrien donar-li». «No obstant això», puntualitza Campaner, «primer hem d'estudiar en quines condicions es podria fer la cessió, qui es faria càrrec del manteniment i com es gestionaria, entre altres qüestions».

El molí d'en Suau té més de 100 anys d'antiguitat. Es tracta d'una torre circular amb dues escales i té una superfície de 192 metres quadrats. Està inclòs en l'inventari de protecció del patrimoni cultural europeu i és un bé protegit per les normes urbanístiques de la localitat. El desembre de 2000, el Govern del Pacte va formalitzar la compra-venda del molí fariner per uns 200.000 euros.

En 2002 i a través de fons provinents de l'ecotaxa, la Conselleria de Turisme va iniciar la seva rehabilitació amb un pressupost proper als 110.000 euros, amb l'objectiu de crear un centre de referència del turisme rural des del qual es coordinàs i promocionàs projectes i activitats relacionades amb aquest sector, segons un projecte impulsat per PIMEM. En aquest sentit, el batle de Llubí assegura que «encara que durant els primers mesos hi havia un administratiu de PIMEM, entitat que s'encarregava de gestionar el molí, el projecte no va arribar realment a arrencar perquè no es rebia cap visita».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris