algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

La nova propietat de Majorica podria acomiadar els 100 empleats de joies

La retallada de Drasan Limited afectaria a la meitat de treballadors


El nou entramat empresarial de Majorica, amb la incorporació de la companyia Drasan Limited, filial del grup Saga, fa passes per garantir la competitivitat de l'empresa i per reduir la sobredimensió del seu personal. Ara, Drasan Limited pretén posar en marxa un expedient de regulació que implica prescindir del centenar de treballadors que en aquests moments hi ha a la fàbrica de joies de Manacor. Això suposaria desmantellar aquestes instal·lacions del polígon industrial.

Segons es desprèn de fonts ben informades, tot apunta que la nova companyia titular del 50% de les accions abans en mans de Line Invest XXI, liderat per l'empresari Rafael Español, té intenció d'eliminar la totalitat dels llocs de feina de la secció de joies, amb factoria al polígon industrial de Manacor. El motiu és que Drasan tendria aquesta secció de la producció prou coberta.

S'ha de recordar, en aquest sentit, que el grup Saga té interessos empresarials en el sector joier i bijuter a França, a Anglaterra i fins i tot a l'Àsia. En qualsevol cas, l'àmbit de més interès per a la filial de Saga és precisament l'explotació de la perla.

Sembla, doncs, que aquest centenar de llocs de feina de la secció de joies anirien inclosos en l'expedient de regulació de feina que la nova empresa ha anunciat presentar aviat. Segons les fonts esmentades, els efectes de l'expedient «dràstic» anunciat per Drasan implicarien la meitat de la plantilla que ara mateix hi ha a Majorica, és a dir devers 200 persones. El nou document seria més dràstic que el presentat per la propietat anterior. Aquell tenia repercussions per a uns 140 treballadors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris