cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

Jaume Matas i Pasqual Maragall consensuaran el nomenament del nou director del Ramon Llull

El tripartit català postula Aina Moll per substituir Joan Maria Pujals al capdavant de la institució

JOAN C. PALOS Palma.
El president del Govern balear, Jaume Matas, i el de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, acordaren ahir «consensuar» el nomenament del nou director de l'Institut Ramon Llull. Mentrestant, el tripartit català ja ha començat a postular Aina Moll com a successora de Joan Maria Pujals al capdavant de l'entitat constituïda «per a la promoció exterior de la llengua i cultura catalanes».

Dissabte passat, Maragall anuncià que «amb tota probabilitat» Aina Moll tornaria a l'estructura del govern català setze anys després com a directora de l'Institut Ramon Llull després que entre 1980 i 1988 ocupàs el càrrec de directora general de Política Lingüística. L'anunci va ser acollit amb «sorpresa» des del Govern balear, ja que segons fons de Presidència «aquest és un tema que s'ha de proposar i debatre al si del consell de direcció de l'Institut».

Ahir matí, i després d'una breu conversació telefònica, Maragall i Matas acordaren consensuar el nomenament del nou director que ha de substituir Joan Maria Pujals al capdavant del Ramon Llull. Així, ambdós presidents decidiren convocar una nova reunió del consell «en la qual tractar aquest i altres temes», segons apuntaren fonts del gabinet de Presidència de l'Executiu balear.

Divendres passat, la consellera de Cultura de la Generalitat, la mallorquina Caterina Mieras, comunicà a Aina Moll la voluntat de l'Executiu català de situar-la en la direcció de l'Institut Ramon Llull. Tot i tractar-se d'una mera consulta -de fet la filòloga encara ara s'ho rumia-, el president Maragall féu l'anunci del seu futur nomenament. Un fet que, des del Govern balear, fou rebut amb certa «sorpresa».

Aina Moll va néixer a Ciutadella, Menorca, el 1930. És filla de Francesc de Borja Moll i llicenciada en Filologia Romànica. Com a directora general de la Generalitat impulsà la primera Llei de normalització lingüística de Catalunya i va ser coordinadora d'àrea del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana, celebrat a Palma el 1986. Des del mes de setembre, l'escriptor Miquel Segura ocupa el lloc de director adjunt de l'Institut Ramon Llull.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris