cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El Consell no veu lògic modificar la preferència d'accés al túnel de Sóller

Una entrada condueix directament al peatge i no a la via gratuïta

El Consell de Mallorca no preveu modificar l'accés al túnel de Sóller des d'aquesta localitat, tot i que es dóna preferència als vehicles que accedeixen al peatge en comptes de donar-la a la via gratuïta. Segons els responsables de la institució, no seria lògic canviar ara les preferències de pas perquè només beneficiarien un petit percentatge de vehicles que tria el coll de Sóller i perjudicaria la immensa majoria que opta pel túnel.

Encara que el peatge sempre ha de ser una alternativa a la via gratuïta, el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, va considerar que un canvi en les preferències de pas suposaria un perjudici per a la gran majoria d'usuaris que opten pel túnel i afavoriria només una minoria -bàsicament turistes- que prefereixen la sinuosa carretera antiga.

La concessió del túnel de Sóller expira l'any 2016 i no es planteja -tot i que era un compromís del Pacte de l'anterior legislatura- la possibilitat de rescatar-la abans. El responsable de Carreteres del Consell també va explicar que les inversions que enguany es portaran a terme per millorar la seguretat d'aquesta infraestructura -1,4 milions d'euros- seran finançades en part pel Consell perquè no s'inclouen en el contracte de concessió, que quan es va fer no preveia precaucions com les que s'adopten actualment.

Segons Aguiar, només hi ha tres fórmules per sufragar l'actuació: que sigui l'empresa adjudicatària qui l'executi i després pugui augmentar les tarifes; que la concessionària efectuï les obres i s'incrementi la durada de la concessió o que les dugui a terme el Consell i s'eviti així una pujada de preus o una perllongació del període de concessió. Aquesta opció és la que finalment s'ha adoptat.

Les noves mesures de seguretat, que el Consell adopta de manera voluntària, portaran al fet que en els tres quilòmetres del túnel de Sóller s'instal·li un circuit tancat de televisió i una xarxa contra incendis amb detectors de fum d'acció ràpida.

Abans d'arribar al túnel hi haurà senyalització preventiva que indicarà als usuaris els incidents que es puguin produir a l'interior i les alternatives de desviament. A més, s'intensificarà el sistema de control de mercaderies perilloses i s'ubicarà un aparcament d'emergència a la sortida de Sóller per si hi ha incidents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris