nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

Els examinadors de la Junta de català aproven tothom en protesta contra el Govern

Rebutgen que es vulgui donar el nivell C als estudiants que acabin l'ESO

60824

Les proves de català podrien haver de repetir-se si el Govern anul·la l'aprovat general d'ahir.

Prop d'un centenar d'examinadors col·laboradors de la Junta Avaluadora de Català varen decidir ahir aprovar tots els candidats, unes 830 persones, que es varen presentar a les proves del nivell C (coneixements mitjans) en la convocatòria de Palma i Menorca. Aquesta decisió va ser presa en assemblea a primera hora del matí al campus de la UIB. El Govern estudia ara quines mesures ha de prendre tant amb els examinadors com amb els candidats. Tècnicament és possible que no accepti els resultats i anul·li les proves d'ahir.

Segons va explicar a Diari de Balears un dels examinadors, que va ser autoritzat per comunicar els fets als mitjans de comunicació, «hem adoptat aquesta posició per les decisions que ha pres el Govern, entre les quals atorgar el nivell C de català als estudiants que acabin l'ESO». Aquests alumnes, quan completen els estudis, si no han perdut cap curs, tenen entre 16 i 17 anys.

La persona que va fer la funció de portaveu va explicar que l'assemblea d'examinadors va decidir donar l'aprovat general «per no perjudicar la gent que s'hi havia presentat». De fet, han aprovat amb «la nota màxima».

El col·lectiu respon amb aquesta decisió a «l'objectiu del Govern de desacreditar el nivell C de llengua catalana. El nivell C equival als coneixements que tenen universitaris, no a un quart d'ESO».

Tot i que les mesures es prenguren a Palma, els examinadors aconseguiren coordinar-se amb els seus companys de Menorca per estendre la protesta a l'illa. Ara bé, l'Executiu no té constància que aquesta iniciativa tingués èxit. On no es va arribar a plantejar a temps va ser a Manacor i a Eivissa.

El col·lectiu, que redactà un manifest que reproduïm a la plana següent, va voler deixar clar que «això és un problema que ha creat el Govern quan ha pres decisions polítiques sense tenir en compte els tècnics. Són totalment unilaterals».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris