cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

El poble reviu la tradició amb la baixada del corb des de l'església

El corb Rasputín va ser el protagonista de la festa de Sant Antoni

Els mancorins revisqueren ahir la tradicional baixada del corb, que s'efectua a la localitat des de l'any 1945. Rasputín, el corb més estimat i conegut al poble, fou ahir el protagonista del descens des del campanar de l'església fins a la plaça de l'Ajuntament amb motiu de la celebració de la festa de Sant Antoni. Passades les quatre del capvespre, Rasputín baixà ràpidament a través d'una corda fins a una petita casa de fusta situada a la plaça, on sant Antoni i sant Pau el recolliren i li donaren un tros de pa.

Una vegada en terra, els més petits s'hi acostaren. Amb el trull i el renou de la gent, Rasputín es posà nerviós i no va voler menjar. Així fou lliurat per sant Antoni i sant Pau a un dels seus propietaris, Manuel Alba, que intentà tranquil·litzar-lo. Rasputín pertany a la família Alba Mateu de Mancor i des de fa 25 anys protagonitza aquest peculiar descens. Anteriorment, la feta es duia a terme a Mancor amb un corb dissecat.

Aquesta festa popular, que fou seguida ahir capvespre per més d'un centenar de persones, ve a recordar el paisatge bíblic en el qual es relata que sant Antoni i sant Pau eren en el desert morts de fam i foren alimentats per un corb. Després de l'arribada de Rasputín a la plaça de l'Ajuntament, el capellà de la localitat, Felip Díez, s'encarregà de beneir les mascotes que portaren grans i petits, entre les quals no faltaren cans, ocells, cavalls, ovelles i altres animals.

La desfilada de carrosses acabà d'animar la festa, que gaudí una altra vegada d'un gran èxit de públic. Els més petits foren els qui millor s'ho passaren ahir horabaixa contemplant la participació de les diferents carrosses elaborades per gent del poble.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris