nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

El PP insular inclou ara cinc membres del sector contrari al batle dins la junta gestora

El sector crític amb el batle recula i no farà el nou partit, mentre que UM amenaça de rompre el pacte

La junta insular del PP manté dos fronts oberts. Mentre que d'una banda cerca el suport de Sud Unificat perquè els seus dos regidors entrin a l'equip de govern PP-UM, que quedà en minoria quan el regidor popular Francesc Garí votà contra els pressuposts del 2004, també han inclòs aquest darrer i quatre membres del sector enfrontat amb el batle, Sebastià Vidal, en la junta gestora que controlarà el partit fins que es constitueixi la nova junta local. Així, mentre els populars cerquen aliats per governar, mantenen oberts els enfrontaments interns.

Aquesta maniobra, que al municipi gairebé ningú no entén, perquè es donava per fet que el PP insular donava suport al sector del batle, fou corroborada pels dos caps visibles enfrontats, el batle Vidal i l'expresident de la junta local Tomeu Galmés.

Galmés expressà la seva satisfacció per la decisió del PP insular, perquè «nosaltres ja ho donàvem per perdut». De fet, Galmés anuncià fa prop d'un mes que ell i els seus afiliats i simpatitzants del PP crearien un nou partit polític al voltant del regidor Garí per presentar-se a les properes eleccions municipals. Ara, però, les coses han canviat i no farà el partit perquè «el fet que ens ofereixin participar en la junta gestora demostra que des de la cúpula no ens rebutgen, encara que semblava tot el contrari».

El batle, Sebastià Vidal, per la seva banda, que manté el suport incondicional dels regidors Rafel Serra i Maria Bonet, no volgué fer cap declaració sobre aquest canvi de rumb del PP insular. Fonts properes al primer edil, però, han informat que el seu estat d'ànim «és molt baix».

La inclusió de cinc components del sector enfrontat amb el batle ha sobtat perquè, després de la dissolució de la junta local, es donà per fet que el PP insular tancava la crisi fent costat al batle i que expulsaria el regidor Garí, titllat de «traïdor» per Rotger i Rodríguez. Ara, però, vol tornar a reunir els dos sectors oposats a la junta gestora, tot i que des dels dos bàndols s'ha deixat clar que les posicions són «irreconciliables».

Tot això el soci del PP no ho veu gens bé. Antoni Caldentey (UM) amenaça de rompre el pacte «si Garí continua a l'equip de govern». «Com a soci del PP, no entenc que dissolguin una junta local i després fiquin les mateixes persones en la junta gestora», apuntà Caldentey, qui adverteix: «Nosaltres amb Garí no volem res i no ens asseurem a la mateixa taula».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris