cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Fiol respon a Carod que «no està disposat a rebre ordres de ningú»

El conseller va rebatre les acusacions arribades des de Catalunya

M.G./LL.L.Palma.
El conseller d'Educació del Govern balear, Francesc Fiol, va rebatre ahir les declaracions del conseller en cap i president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep Lluís Carod-Rovira, qui va qualificar d'«inconstitucional» i «nociva per a la llengua catalana» la política lingüística de l'Executiu del popular Jaume Matas. En paraules de Fiol, «aquestes afirmacions em semblen una invasió. És lamentable que des de la Generalitat es jutgin i condemnin les decisions de l'Executiu d'una altra comunitat». «No estam disposats a rebre ordres de ningú, ni a l'àrea d'Educació ni en cap altra», va asseverar.

«Des del Govern balear -va afegir- feim el que ens sembla millor, partint de la majoria democràtica que hi ha al Parlament».

El titular d'Educació va reconèixer que «si nosaltres respectam la resta de governs, demanam el mateix respecte per part dels altres». En la seva opinió, «el Govern de la Generalitat hauria de deixar-nos en pau i preocupar-se dels seus propis problemes, que els té i molts, com el de les empreses que se'n volen anar del seu territori o les disputes internes dels partits», precisà.

Respecte a la petició de dimissió realitzada pel PSM també per la política lingüística del Govern, el conseller va afirmar que «si vam prendre una sèrie de mesures, com la de donar als pares llibertat per elegir en quina llengua volen que estudiïn els fills en els seus primers anys, és perquè les consideram coherents i raonables, i que atenen les demandes de la societat». D'altra banda, Esquerra Republicana de les Illes Balears i Pitiüses (ERC) va voler deixar clara ahir la seva posició davant la polèmica desfermada divendres passat.

La branca illenca d'Esquerra Republicana de Catalunya va assegurar que les mesures proposades pel Govern volen «promoure de manera sibil·lina el secessionisme lingüístic a les Balears i Pitiüses, tal com ja ho han fet, en la història recent, al País Valencià».

Per això, el partit mostra el seu «rebuig més dràstic a les mesures amb un clar tuf secessionista». A més a més, la formació indica que aquestes són «contràries a la normalització».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris