nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

El pavelló s'inaugurarà el febrer després que l'inici de l'obra s'endarrerís més de deu anys

Les noves instal·lacions esportives tindran un aforament per a un total de 196 persones

C. MORENO. Binissalem.
El mes vinent és previst que s'acabi la construcció del nou pavelló cobert perquè pugui obrir les portes al públic. Segons les previsions de l'equip de govern del PSOE a l'Ajuntament de Binissalem, l'empresa encarregada, Ortiz Construcciones y Proyectos SA, lliurarà el final d'obra d'aquí a tres setmanes i les instal·lacions podran entrar en funcionament a final de febrer o a principi del mes de març.

Es tracta d'un projecte molt esperat pels binissalemers i que ha patit un parell de retards importants des que l'Ajuntament decidí posar-lo en marxa, fa uns anys. Segons explicà el batle del municipi de Binissalem, Miquel Nadal (PSOE), un dels motius de l'endarreriment va ser una modificació del tipus de model del pavelló.

La Sala demanà al Consell Superior d'Esports del Govern central un canvi d'ubicació. Això provocà de nou una demora en l'inici de les obres. Així, Binissalem hagué d'esperar més d'una dècada perquè es posàs la primera pedra d'aquests equipaments esportius. Ara completaran l'oferta esportiva del municipi.

El primer edil ha explicat aquesta setmana que «gràcies a l'ajuda de la comunitat escolar aconseguírem que l'any 1999 Madrid acceptàs la nostra proposta de situar el pavelló al camí de Pedaç, devora del lloc on s'aixecaran l'institut nou de secundària i la futura escola».

D'aquesta manera, les instal·lacions esportives i educatives es concentraran allà mateix per facilitar així el seu ús als escolars. Les obres, que s'adjudicaren a Ortiz Construcciones y Proyectos SA per un import d'1.202.636 euros, han estat finançades pel Consell Superior d'Esports. Aquest hi ha aportat 302.279'59 euros i la Comunitat Autònoma, 543.675'68. Per la seva banda, l'Ajuntament de Binissalem hi ha fet una aportació de 356.690'39 euros.

El nou pavelló disposarà d'un aforament per a 195 persones i una pista de 1.055 metres. Tant a la graderia com als vestidors s'ha donat prioritat a la il·luminació natural.

El batle assenyalà que «un dels esports que més es practiquen ara a la localitat és el bàsquet». A més, «amb aquestes infraestructures altres esports de pista agafaran força i els alumnes de l'institut també hi podran anar». Una vegada finalitzades les obres del pavelló, el Consistori n'haurà d'adequar els accessos.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris