nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
20°

El CIM visita les residències un pic assumides les competències

La presidenta de l'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca, Margalida Vilanova i el director de l'àrea de Recursos Assistencials, Lluís Castillo, visitaren ahir les residències de Felanitx. Va ser el primer pic des que l'1 de gener passat es fes efectiu el traspàs de competències del Govern balear al CIM en aquesta matèria.

Margalida Vilanova explicà que aquestes visites tenen com a objectiu conèixer els responsables del servei, el seu funcionament i les possibles mancances amb l'objectiu d'elaborar-ne un estudi exhaustiu. Aquest ha de recollir la situació de les llars d'ancians a Mallorca.

La titular de l'Institut es mostrà molt optimista i ressaltà la «boníssima impressió» causada pels equipaments de Felanitx. «La intenció és seguir una línia de col·laboració» entres les institucions, afirmà.

A Felanitx, va anar a la llar d'ancians i a la residència per a gent d'edat i amb necessitat d'assistència, acompanyada per Catalina Soler. Referint-se al centre geriàtric de Felanitx, Vilanova explicà que l'Institut té «damunt la taula» la petició de la batlessa Soler. Aquesta ha demanat que el Consistori pugui disposar d'algunes places fixes de les 100 que hi ha al centre.

«Ho estam estudiant: ara mateix a la residència hi ha nou persones de Felanitx i veurem si podem donar alguna plaça» a l'Ajuntament, manifestà Vilanova. I aclarí que «es tracte d'un residència comarcal».

S'ha de recordar que les instal·lacions per a assistits tenen 100 places de residents en situació de dependència i 12 per a estades diürnes. El traspàs de competències en aquest àmbit del Govern al Consell de Mallorca va tenir lloc l'1 de gener.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris