nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Cort adaptarà 60 col·legis electorals per a les persones amb discapacitat

S'instal·laran passarel·les per evitar dificultats als comicis generals

L'Ajuntament de Palma «adaptarà» un total de 60 col·legis electorals perquè les persones amb discapacitat puguin exercir el seu dret de votar sense dificulats. Es tracta, segons manifestà la tinent de batlessa d'Infraestructures, Catalina Terrassa, d'aconseguir que el proper dia 14 de març, data prevista per als comicis al Congrés i al Senat, cap dels 89 locals de Palma on hi ha meses electorals presentin entrebanc físic per aquells ciutadans que pateixen problemes de mobilitat.

Per assolir aquest repte Infraestructures, amb la col·laboració de la Coordinadora de Minusvàlids, està realitzant unes fitxes tècniques per conèixer quines són les vertaderes necessitats dels centres que s'han d'adaptar. A partir de la informació que aportin les fitxes s'instal·laran pasarel·les de fusta perquè les cadires de rodes, els cotxets per a infants o les persones que caminen amb dificultat puguin accedir-hi fins les urnes. Les majoria de les rampes, sobretot les que s'ubiquin a l'interior del col·legi, quedaran fixes en el local després de la jornada electoral.

«En aquests moments la majoria de locals de propietat municipal no plantegen problemes d'acessibilitat, però hi altres edificis, com ara centres de la tercera edat o casals d'entitats ciutadanes que encara tenen barreres arquitectòniques, i és aquí on volem incidir» aclarí Terrassa.

D'altra banda, la intenció de l'Ajuntament de Palma és no canviar d'ubicació els col·legis ja que, en opinió de Terrassa, «la majoria de gent està acostumada a anar a votar al centre de sempre, i no volem causar molèsties als electors».

En aquest sentit, l'única modificació es podria produir al barri de sa Calatrava o, a causa del problemes d'accessibilitat que presenta el col·legi electoral de la zona, es podrien concentrar al recentment inaugurat Teatre Xesc Forteza, que està totalment adaptat a les necessitats del col·lectiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris