cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

El rector del Secar de la Real avisa que lluitarà contra la urbanització

Vallespir anuncia mobilitzacions i es queixa de l'actitud dels polítics

El rector del Secar de la Real, Antoni Vallespir, va advertir ahir a Diari de Balears que «lluitarem» contra els projectes urbanitzadors del Secar de la Real, entre els quals es troben la construcció del nou hospital de referència, d'un geriàtric privat i de nous habitatges. Vallespir va explicar que a pesar que es facin realitat aquests projectes «tindrem la consciència tranquil·la». Aquest capellà va advertir que durà a terme amb la resta dels veïnats i dels fidels «actuacions de tipus legal i manifestacions ciutadanes».

El rector va assegurar que la seva opinió no té el suport només de l'Església (diu que el Bisbat i els Missioners del Sagrat Cor li fan costat) sinó que també «el dels veïns de la zona i de tot Mallorca, fins i tot d'estrangers, perquè diuen que qui estima Mallorca, estima ca seva».

Vallespir argumenta que «desgraciadament a Palma les úniques zones rurals que queden són El Secar de la Real i Son Sardina. Aquí encara pasturen les ovelles i floreixen els ametlers. A més, qualsevol ajuntament intenta protegir els seus béns cultural. Ara, l'Ajuntament de Palma pareix insensible a això. Tenen clar que han de posar ciment. No ho entenem. Aquí hi ha unes síquies musulmanes i un monestir que té set segles. Tan sols volem un poc d'espai».

L'única explicació que troba Vallespir a la decisió d'urbanitzar més el Secar de la Real «són els interesos privats». Llavors, es demana «per què els polítics volen guanyar més. No els basten el que el poble els paguen i cerquen altres guanys?».

Com a alternativa als projectes que s'han posat en marxa al Secar de la Real i a altres zones de Mallorca, aquest rector que no amaga el seu ecologisme, proposa que «s'ha de créixer de manera ordenada. Palma cada vegada és una ciutat més inhumana, on no hi ha espais verds i d'on la gent que pot parteix perquè no hi pot viure. Per això hem de continuar les accions de mobilitzacions veïnals i lluitar contra el tòpic que els diu que els mallorquins no ens movem».

Aquestes paraules posen en evidència la gran preocupació que hi ha a la zona després que s'anunciàs que el Pla territorial de Mallorca permetria la construcció d'una urbanització amb habitatges de tres plantes i que el Govern havia decidit emplaçar el nou hospital de referència, que farà les funcions actuals de Son Dureta, a la zona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris