cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

El 58% dels mallorquins estan preocupats per la xarxa viària

El segon motiu de queixa és l'elevat preu dels habitatges


El futur de la xarxa viària és la principal preocupació d'un 58 per cent dels habitants de Mallorca. Aquesta és la conclusió d'una enquesta duita a terme per la fundació Gadeso. El punt conflictiu que preocupa els enquestats és l'existència d'unes carreteres que garantesquin una circulació segura, ràpida i ecològica entre les diferents parts de l'illa.

Una de les conseqüències que es desprenen del sondeig és que no s'ha d'identificar «necessàriament» l'opocició a l'autovia entre Inca i Manacor amb l'oposició genèrica a altres autovies arreu de l'illa. Aquesta conclusió es deu al fet que el 59 per cent de les persones que es mostren preocupades pel futur de la xarxa viària mallorquina, pensen que la millor solució són les autovies, sobretot pel que fa a la connexió entre Palma i Manacor. Per contra, només el 36 per cent dels enquestats considera que el desdoblament és la millor solució.

Per grups d'edat, el segmenet adult (persones entre 26 i 50 anys) és el que més considera (65%) com a prioritària la millora de la xarxa viària. En canvi, només un 44 per cent dels joves l'hi dóna aquesta importància. D'altra banda, el 71'5 per cent dels adults creu que les autovies és la millor manera de garantir el bon funcionament futur de les comunicacions a Mallorca. Contràriament, el 55'2 per cent dels joves es mostra a favor dels desdoblaments.

Després de la xarxa viària, la segona preocupació principal dels habitants de Mallorca és el preu de l'accés a l'habitatge, tant pel que fa a la propietat com al lloguer. En el cas de les Pitiüses, les dues preocupacions més importants coincideixen amb les de Mallorca: la xarxa viària i l'habitatge. En canvi, el tercer factor més important de malestar són les dificultats de comunicació exterior.

Respecte a la comunicació exterior, les queixes són les mateixes pel que fa als transport interinsular com amb la Península. I s'accentua en els cas dels habitants de Formentera, on es viu un plus d'insularitat. El caràcter excessivament estacional de la feina és la quarta preocupació dels habitants de les Pitiüses. I sobretot afecta els sectors més joves de l'illa. Quant a la gent major, passen pena per la baixa retribució de les pensions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris