cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

Munar agraeix el «còctel molotov que suposa la coalició d'esquerres»

Nomena una executiva d'UM continuista només amb dues cares noves

«El còctel molotov d'una candidatura encapçalada per un comunista espanyolista i sindicalista -Manolo Cámara (EU)-, conjuntat amb una verda -Els Verds-, republicans d'esquerra -ERC- i pessimistes -referint-se al PSM- només ens pot satisfer perquè l'espai de centre nacionalista és claríssimament per a Unió Mallorquina». Així reaccionà la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, a l'acord de les forces d'esquerra per anar en coalició a les generals.

Munar reuní ahir el Consell Polític d'UM, sorgit del darrer congrés de la formació, per elegir -amb només una abstenció- la nova executiva del partit, clarament continuista i que només presenta dues cares noves: Miquel Àngel Flaquer -conseller insular d'Hisenda- i Josep Lliteres -director insular de Cultura-, que substitueixen Ferran Trujillo -conseller de Presidència- i Miquel Ferrer -batle d'Alcúdia i membre del sector crític. Tomeu Vicens ocupa el lloc de Damià Nicolau -secretari general- a l'Executiva, en la qual continuen Miquel Nadal, Francesc Buils, Isidre Cañellas, Maximilià Morales, Antoni Pascual i Miquel Riera.

El Consell Polític d'UM va decidir que el partit es presentarà a les generals però fins la propera setmana no es decidirà el candidat. La presidenta es va mostrar «satisfeta» per l'espai de centre nacionalista que deixa la coalició d'esquerres i va assegurar que no se sentia incòmoda pels missatges que llença el PP, dirigits «a la dreta espanyolista», perquè «la radicalització de la dreta i l'esquerra ens afavoreix».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris