cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

L'estancament de l'economia balear frenà la inflació el 2003

L'any es tancà amb un IPC del 2'3%, tres dècimes menor que la mitjana estatal

Les Balears tancaren l'any 2003 amb un increment de preus del 2'3%, trés dècimes inferior a la mitjana estatal (2'6%) i tan sols una superior a l'europea (2'2%). Tot i així, l'alentiment de l'economia de les Illes sembla haver frenat l'evolució de l'IPC, que a l'any anterior havia assolit la xifra del 4'5%.

La inflació derivada de la implantació de l'euro i l'incertesa en el panorama internacional, que disparà els preus dels carburants, foren determinants en la pujada de preus en el 2002 que, finalment, es pogué corregir en el passat excercici. Tot i això, el ressegall inflacionista de sectors com alimentació (4'1%) i restauració (3'9%) provocaren un estancament de la demanda en el consum intern del 2003.

Precisament, l'alentiment de l'economia i l'estancament del consum són dos dels factors que, segons el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis d'Ayreflor, expliquen aquesta «correcció» en la tendència inflacionista de la nostra comunitat. El responsable autonòmic expressà la seva confiança que «els preus d'alimentació, un dels més inflacionistes, s'estabilitzin i permetin assolir nivells més normals».

Ramis d'Ayreflor ressaltà ahir amb satisfacció que les Balears hagin passat de ser «una de les regions més inflacionistes de l'Estat en el 2002 a situar-se l'any passat per davall de la mitjana estatal i a una dècima de l'europea». En aquest sentit, el conseller considerà «factible» que les Illes aconsegueixin altentir l'evolució dels preus fins a assolir un IPC del 2%.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris