cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

El nombre de residents usuaris del túnel augmentà un 7 per cent en el 2003

La gratuïtat del peatge des de l'1 de gener de l'any passat ha provocat l'increment

95080

El trànsit del túnel de Sóller augmentà en total l'any passat un 4 per cent.

La gratuïtat del túnel de Sóller per als usuaris residents d'ençà de l'1 de gener del 2003 ha provocat un increment de gairebé un 7 per cent respecte de l'exercici anterior. En total, uns 4.000 residents de Sóller i Fornalutx han sol·licitat les subvencions que el Govern desemborsa cada mes. «Si abans ja s'empadronava gent a Sóller per tenir el descompte, ara amb més raó perquè és gratuït», explicava Jordi Ferrer, gerent de la concessionària del Túnel.

Davant l'important increment dels residents, els usuaris no residents amb prou feines han augmentat un 1 per cent. Segons les dades facilitades per la companyia a aquest diari, un 57 per cent dels usuaris que varen utilitzar el túnel l'any passat són residents.

El trànsit del túnel, segons les estadístiques corresponents al 2003, s'ha recuperat i ha crescut un 4 per cent respecte del 2002, any en el qual per primera vegada des de la seva inauguració el 1997 havia descendit. L'any passat, la intensitat mitjana diària del trànsit va ser de 6.743 vehicles, dels quals un 93,72 per cent són lleugers i 6,28 pesants. «El trànsit va ser una mica millor, però gens espectacular. Amb la situació geogràfica del túnel amb un sol destí, és difícil que es donin creixements substancials ni descensos greus», precisà ahir Ferrer.

Entre els projectes per a aquest any figura la millora de la seguretat del túnel. El pròxim 26 de gener està previst que el Consell Executiu del CIM doni llum verda al conveni perquè puguin començar les obres que finançarà l'organisme insular.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris