cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Cort promourà noves campanyes per estimular les vendes al comerç

L'Ajuntament vol donar un impuls al sector i dinamitzar el Centre

L'àrea de Comerç de l'Ajuntament de Palma vol promoure noves campanyes per incentivar les compres en èpoques de baix consum. Bàsicament, la proposta municipal consistiria a repetir l'experiència de Nadal «Palma, Ciutat de compres» i traslladar-la a períodes de l'any més crítics pel comerç de Ciutat.

El regidor de Treball, Economia i Comerç, Sebastià Sansó, assegurà ahir que l'Ajuntament «vol donar un nou impuls al comerç amb iniciatives que dinamitzin el sector i estimulin les vendes». Cort destinarà en el 2004 més de 350.000 euros en la promoció del petit comerç, no només del Centre sinó també d'altres zones. En aquest sentit, «volem traslladar la filosofia de la campanya de Nadal a les èpoques de més baix consum», digué.

Si la «preocupació» del sector per la caiguda de vendes en rebaixes ha rebut una resposta ràpida per part de l'Ajuntament de Palma, les crítiques de les patronals Pimeco i Afedeco a l'equip de govern municipal per la política «recaudatòria» de l'ORA també han estat contestades.

El regidor de Trànsit i Transports, Àlvaro Gijón, insistí que l'increment del preu de l'ORA «persegueix incrementar la rotació dels vehicles en els aparcaments de superfície i facilitar l'accés dels ciutadans a les zones comercials». Gijón recordà que «només el 7% del trànsit que genera el Centre -65.000 vehicles al dia- és per anar de compres» i recriminà les patronals per pensar que «per poder aparcar davant els comerços, les vendes s'incrementen».

Patronals, sindicats i Ajuntament debatran les propostes a la próxima reunió de la Mesa de Comerç que es farà el 30 de gener. «La nostra intenció es consensuar amb tothom les noves campanyes de promoció comercial», afirmà Sebastià Sansó.

A la campanya de Nadal s'invertiren 330.800 euros, dels quals 150.000 els aportà Cort, 120.000 la Cambra de Comerç i 60.400 la Fundació IBI-Comerç, integrada per les patronals Afedeco i Pimeco. Tot i això, l'alentiment del consum persistí.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris