nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

El Govern fixarà un temps màxim d'espera per ser atès per l'IB-Salut

A més, té previst crear enguany la figura del defensor del pacient

El Govern elaborarà en els pròxims mesos una normativa que fixarà el temps màxims d'espera que haurà de passar perquè un ciutadà sigui atès pel servei balear de salut IB-Salut. Així ho va anunciar ahir el portaveu oficial del Govern, Joan Flaquer.

El també conseller de Turisme va explicar que aquest reglament afectaria tant les llistes d'espera en l'atenció primària i especialitzada, com en les existents perquè un usuari de l'IB-Salut sigui operat. La Conselleria de Salut, presidida per Aina Castillo, s'ha fixat l'objectiu que aquestes esperes no sobrepassin en cap cas els sis mesos.

Igualment, Flaquer va anunciar, després d'una reunió amb la resta del Govern, que Salut també vol crear pròximament la figura del defensor del pacient, que atendrà les queixes dels usuaris.

Tanmateix, aquestes mesures van molt lligades a un altre dels objectius «principals» del departament de Castillo, que és el de reclamar a l'Estat un major finançament per a la sanitat ja que, segons Flaquer, l'elevat nombre d'usuaris desplaçats del sistema (turistes i residents temporals) «suposa una sobrecàrrega financera per al tresor» de la Comunitat. Tanmateix, l'Executiu esperarà per «prudència» fins a després de les eleccions generals del 14 de març per demanar aquest finançament. El conseller confia que si hi ha un nou govern del PP hi haurà el diàleg necessari per aconseguir aquest acord.

D'altra banda, la Conselleria de Salut i Consum també s'ha fixat com a objectius arribar a un acord en els pròxims sis mesos amb els sindicats i treballadors de Son Llàtzer per homologar les seves condicions de feina amb la resta d'empleats públics sanitaris. Castillo també s'ha marcat l'objectiu de crear una Agència de Seguretat Alimentària i presentar el pla d'infraestructures sanitàries, acompanyat de les previsions de finançament.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris