nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Iberdrola comunica al Govern que comercialitzarà energia a les Illes

Presentarà ofertes a empreses i petits clients a partir del juliol

La companyia elèctrica Iberdrola va mostrar ahir al Govern balear el seu interès per participar en el mercat elèctric liberalitzat de les Illes Balears i operar com a comercialitzador d'energia, fent ofertes a les empreses i petits consumidors. Així li ho van comunicar al conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, els membres de l'equip directiu de la companyia, Salvador Font (director comercial) i Javier Villalba (director de distribució) en la reunió que mantingueren a Palma.

Iberdrola té previst començar a presentar ofertes als consumidors de les Balears el proper mes de juliol, quan acabi el període transitori de sis mesos al qual ara estan obligades les empreses elèctriques per definir els procediments de compra i liquidació d'energia en el mercat insular i per poder-se instal·lar.

L'obertura del mercat elèctric no se centrarà només en el sector empresarial. Els petits clients domèstics també es veuran afavorits i Iberdrola preveu oferir «interessants» descomptes a les famílies, que els permetran reduir la factura. La impossibilitat de comercialitzar amb gas natural a les Balears restarà competitivitat a la companyia, que no podrà oferir tarifes dúplex -per electricitat i gas- amb les quals es pot obtenir un descompte del 7 per cent.

Durant la reunió, els directius de la companyia també van mostrar interès per les infraestructures de connexió energètica entre les Illes Balears i la Península -cable i gasoducte- que foren aprovades el passat cinc de desembre pel Consell de Ministres, la construcció de les quals suposarà de fet la ruptura de l'aïllament energètic de l'Arxipèlag i la fi de l'actual situació de monopoli.

Iberdrola valora com un inconvenient la manca d'interconnexions elèctriques i està molt interessada en la construcció del cable elèctric que permetrà unificar el mercat energètic. Segons fonts de la companyia, Iberdrola té la intenció de gestionar el mercat balear de forma similiar a com ho fa en altres zones turístiques i de serveis que tenen una forta demanda, com València.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris