nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

Un equip de pneumòlegs faran un estudi sobre l'asma a Mallorca

L'objectiu d'aquest treball és ajudar els afectats a controlar la malaltia

El doctor Ferran Morell, cap de pneumologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, posarà en marxa un estudi per analitzar les característiques de l'asma sobre la població de Mallorca amb l'objectiu d'aconseguir que el tractament de l'asma sigui «el millor possible i evitar recaigudes».

Aquest estudi que el pneumòleg mallorquí instal·lat a Barcelona vol dur a terme troba el seu precedent en un treball que es va fer a la ciutat comtal a través del qual, primer durant quatre mesos i després durant dos, es varen analitzar tots els casos de pacients asmàtics que anaven a les urgències dels hospitals. Amb aquest estudi, segons Morell, es detectà que la majoria dels casos es produïen perquè els malalts seguien malament el tractament.

Ara han escollit la població de Mallorca per la facilitat d'acotar la població amb l'objectiu de limitar la taxa de freqüentació dels serveis d'urgència per casos d'asma i ajudar els pacients asmàtics a manejar la seva malaltia ja que, segons especificà, «tot i que l'asma és considerada una malaltia benigna, de tant en tant ens pot donar algun ensurt».

Per tal d'elaborar aquest informe s'analitzaran els casos d'urgències que es produeixin a tots els hospitals de Mallorca, a les principals clíniques privades i al 061. El pneumòleg aprofundirà molt més en les causes de l'asma i d'altres malalties pulmonars avui al programa «Todo pasa aquí» que s'emet a diari de 16 a 19 hores a Ultima Hora Ràdio i dijous a partir de les 19 al programa «A su Salud».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris